Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA-utøver Mohsen Bahari skadet i kamp

Kinnbeinet brakk da norsk MMA-stjerne ble slått ut

Ute i minst åtte uker.

MÅ OPERERES: MMA-utøver Mohsen Bahari må opereres etter at det venstre kinnbeinet brakk i lørdagens kamp i Wales. Foto: privat
MÅ OPERERES: MMA-utøver Mohsen Bahari må opereres etter at det venstre kinnbeinet brakk i lørdagens kamp i Wales. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Slaget som sendte Mohsen Bahari (33) ned i lørdagens dramatiske MMA-kamp i Wales var så hardt at kinnbeinet brakk.

Skaden har en alvorlighetsgrad som krever operasjon.

Den hardtslående italieneren Giovanni Melillo traff med en høyre sving. Slaget rammet kinnet til Mohsen Bahari med full kraft.

Det var første gang i karrieren den rutinerte nordmannen ble slått ned. Den norske MMA-utøveren har gått 13 kamper. Han har vunnet ni av kampene.

Mohsen Bahari kom til Norge som flyktning under krigen mellom Irak og Iran for 30 år siden.

Han vokste opp på Trosterud på østkanten i Oslo.

Mohsen Bahari fylte 33 år tirsdag. Han kunne gjerne fått en bedre fødselsdagspresang på Ullevål Universitetssykehus enn beskjeden om operasjon.

Se den brutale knockouten her:

- Kinnbeinet må opereres onsdag, forteller Mohsen Bahari til Dagbladet på telefon fra sykehuset.

Like etter kampen fortalte han til Dagbladet hva som skjedde:

Uoppmerksom

- Jeg var ikke helt oppmerksom et øyeblikk, da jeg trodde at dommeren skulle gå i mellom. Min motstander holdt i nettet, da jeg forsøkte å få ham ned. Dommeren ropte til ham at han ikke skulle gjøre det, samt at han ga meg en gest jeg tolket som at han ville gå mellom. I stedet ble jeg truffet to, tre ganger.

Han konstaterte slik:

- Det er ingen unnskyldning, men så lite er det som skal til. Jeg mistet fokuset et par sekunder og tapte kampen på det.

Drømmen om en rask inngang i UFC, verdens ledende liga, fikk en alvorlig knekk lørdag kveld i Cage Warriors-kampen i Wales. Veien dit er blitt mye brattere for Bahari etter lørdagens nederlag på knockout.

Nå venter operasjonsbordet på Mohsen Bahari. Og en lang rekonvalesens.

OPTIMIST: Mohsen Bahari er optimist og mener han skal komme sterkere igjen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPTIMIST: Mohsen Bahari er optimist og mener han skal komme sterkere igjen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Det blir minimum åtte uker rehabilitering. Men jeg kommer sterkere igjen. Det er helt sikkert, sier Mohsen Bahari optimistisk til Dagbladet.

Det sier også hans gode venn og MMA-kollega Håkon Foss.

- En fighter

- Mohsen er en fighter. Etter en slik smell er det litt enten eller. Enten tenker en at nok får være nok. At ikke dette var verdt det. Eller så gjør man det stikk motsatte og kommer sterkere igjen.

Han sier:

- Jeg gjorde det. Jeg brakk kjeven i kamp og er kommet sterkere ut av det.

Håkon Foss møtte rumeneren Ion Pascu i England i 2013. Et voldsomt slag knuste kjeven hans.

Foss ble hasteoperert dagen etter.

Men han beit tennene sammen bokstavelig talt. Etter nederlaget for Pascu har Foss gått sju kamper og vunnet seks av dem. Han har bare tapt for tyskeren Karl Amoussou, tittelholderen i ligaen Cage Warriors.

Håkon Foss sier til slutt:

- Mohsen er en fighter i en fighter. Han kommer garantert sterkere igjen.