Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kipketer forhandler sjøl

Nylig ringte Wilson Kipketer til Svein Arne Hansen i Bislett Games og fortalte at han har sparket manageren sin. Fra nå skal han kjøpslå om startpengene sine sjøl. Hansen har ikke opplevd makan siden Sebastian Coes dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, han vil forhandle sjøl, sier stevnesjef Svein Arne Hansen i Bislett Games.

For oss som har hørt Kipketer ulne og merkelige svar på pressekonferanser de siste åra, synes det som forretningsmessig vanvidd at dansk-kenyaneren skal forhandle fram sine egne kontrakter. Men det er slik han vil ha det.

- Han er den eneste av toppene som forhandler sjøl. I gamle dager var det vanlig at løpere som Steve Ovett og Sebastian Coe gjorde det slik. Men ikke nå lenger. Alle har managere, sier Hansen.

I 1997 sa Kipketer-manager Andrzej Kulikowski nei til 350000 kroner i startpenger og tilsvarende i v-rekordbonus da Hansen la opp til duell mellom Kipketer og Vebjørn Rodal på Bislett. Men selv uten hjelp av sin kravstore eks-manager legger Kipketer lista skyhøyt i forhandlingene om startpenger.

- Han ønsker en samlekontrakt for alle sju Golden League-stevnene, sier Hansen.

En slik kontrakt ligger i størrelsesorden to_tre millioner kroner - om Kipketer leverer tider godt under 1.43,00.

Det er bare det at å underskrive en slik felleskontrakt er galematias for stevnearrangørene så lenge Kipketers nivå er høyst usikkert etter malaria-problemene i fjor. Kipketer kan gå grovt overbetalt gjennom sesongen om han viser seg som en resultatmessig flopp på Bislett 30. juni.

- Dette spiller han på, sier Svein Arne Hansen, som er ganske sikker på at Kipketer dukker opp i Oslo til duell mot Vebjørn Rodal.

- Han kommer nok.