Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kipketer har malaria

FARO (NTB-RB): Wilson Kipketer, verdens suverent beste 800-meterløper, er lagt inn på sykehus i Portugal med malaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lege Lalande Sebastiao ved sykehuset i Faro på Algarve-kysten sa i dag at Kipketer ble lagt inn mandag, men ville ikke gi ytterligere opplysninger. Det danske friidrettsforbundet valgte i første omgang å holde innleggelsen hemmelig, for å sikre Kipketer nødvendig ro de første dagene.

Kipketers tilstand er stabil, men han er svært avkreftet. Han tar bare i mot besøk fra sin nærmeste familie og sin polske trener og venn Slavomir Novak. Ifølge Novak har Kipketer pådratt seg sykdommen under et besøk hos familien sin i Kenya.

Skal ikke flyttes

Sykehuset har anbefalt at Kipketer ikke blir flyttet til Danmark, og den nærmeste familien hans har besluttet at han skal fortsette behandlingen i Portugal. Kipketer var på treningsleir sør i Portugal da han ble syk.

Den kenyansk-fødte dansken hadde en sensasjonell 97-sesong. Han satte verdensrekord på 800 meter tre ganger og ble kåret til årets friidrettsutøver i verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!