Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kipketer kan miste EM

Wilson Kipketer er strekkskadd og utsetter formelt sesongdebuten til Golden League-stevnet i Monaco 8. august. Men mye tyder på at Kipketer heller ikke rekker EM i Budapest ei drøy uke seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og da lukter det gull hele veien til Trøndelag igjen. Hos manager Andrzej Kulikowski er det i vanlig Kipketer-tradisjon ytterst sparsomt med svar. Etter mas og gjentatte spørsmål får Dagbladet bekreftet Kipketers nye skade.

Verdensmesteren og verdensrekordholderen på 800 meter ble i vinter smittet av malaria. Nå er han satt ut av trening på nytt.

Selv om Kulikowski påstår noe annet, ser det etter Dagbladets opplysninger nå temmelig svart ut for Kipketers EM-deltakelse.

Da seiler Vebjørn Rodal fra som gullkandidat. Igjen kan han kapre et internasjonalt gull - uten Kipketer på målstreken.

Like sterk

Tidligere erfaringer har lært Team Rodal å bry seg mindre om Kipketer og mer om seg sjøl. Vebjørn og trener Kjell Arve Husby forbereder seg på samme måte - uansett Kipketers EM-planer.

- Betyr det noe for formen at han går skadd til august?

- Nei, det er i august de store stevnene er, så det gjør ingenting, sier Husby.

- Men det blir lettere å ta gull om Kipketer ikke stiller i EM?

- Ja, det er klart.

Vebjørn Rodal sesongdebuterer på 800 meter på Byrkjelo førstkommende søndag.

Mistet Kipketer

Stevnesjef Gunnar Hole i Byrkjelo Games er god kompis med Kulikowski og kjenner til Kipketers skade:

- Han har fått en strekkskade og klarer ikke å løpe maks på lette drag, forteller Hole, som nærmest er ferdig med startlista til søndagens stevne. I det skjulte forhandlet han om sesongens store varp - inntil Kipketer ble skadet. Dansk-kenyaneren var nemlig interessert i å sesongdebutere på 800 meter på Byrkjelo mot Vebjørn Rodal - på billigsalg.

Etter det Dagbladet erfarer er Kipketers markedspris rundt 60000 dollar. På Byrkjelo var kravet rundt 30000 dollar - 227000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!