Kipketer mot toppform

Duellen mellom Vebjørn Rodal og Wilson Kipketer blir det store trekkplasteret under Bislett Games om ei uke. For et par dager siden meldte han seg sjøl på hos Bislett-promotor Svein Arne Hansen. Det tyder på at han nærmer seg toppformen.

I januar sparket verdensrekordholderen og verdensmesteren på 800 meter sin manager Andrzej Kulikowski. Siden har Kipketer sjøl tatt seg av forhandlingene med stevnearrangører. Sist søndag ringte han til Bislett-promotor Svein Arne Hansen for å forsikre seg at han blir tatt godt imot når han kommer til Oslo mandag 28. juni.

Hvor er han?

Den danske landslagssjefen Lars Nielsen mener at Wilson Kipketers klare melding til Bislett-arrangøren forteller at han har funnet tilbake til storformen.

- Jeg snakket med Wilson og hans trener Slawomir Nowak før de reiste på treningsleiren i Polen for ti dager siden. Da mente de at Wilson bør være i veldig god form hvis han skal løpe mot Rodal på Bislett, sier Lars Nielsen til Dagbladet.
- Vet du hvor Kipketer er akkurat nå?

- Han er enten i Gdansk eller i Spala, i hvert fall et sted der han ikke tar imot besøk verken fra pressefolk eller oss friidrettsledere.

- Wilson konsentrerer seg hundre prosent om trening, sier Lars Nielsen.

Vil ha OL-revansj

Duellen mot Vebjørn Rodal på Bislett blir den første skikkelige 800-meter-testen for både Kipketer og Rodal i år.

- Han har ambisjoner om å forsvare VM-tittelen i Sevilla. Men denne sesongen er egentlig bare en oppkjøring for Wilson mot OL-året 2000. Der vil han ta det gullet han gikk glipp av i 1996, da han ble utestengt fra Atlanta-OL, sier den danske friidrettssjefen.

  • I mars i år ga Kenyas olympiske komité offisielt sin endelige tilslutning til at Wilson Kipketer kan løpe for Danmark i Sydney-OL.