Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kipketer smittet av malaria

Vebjørn Rodals konkurrent, dansk-kenyanske Wilson Kipketer er lagt inn på sykehus i Portugal med malaria. Verdensrekordholderen ble smittet av sykdommen under et besøk i Kenya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kipketer var på treningsleir sør i Portugal da han ble syk. Tilstanden hans er stabil, men fjorårets verdensmester på 800 meter er ifølge NTB svært avkreftet. Lege Lalande Sebastiao ved sykehuset i Faro på Algarve-kysten sa i går at Kipketer ble lagt inn mandag, men ville ikke gi ytterligere opplysninger.

Kipketer tar bare imot besøk fra sin nærmeste familie og sin polske trener Slavomir Novak. Sykehuset har anbefalt at Kipketer ikke blir flyttet til Danmark, og den nærmeste familien hans har besluttet at han skal fortsette behandlingen i Portugal.

Kipketer satte verdensrekord på 800 meter tre ganger i 1997. Han forbedret Sebastian Coes rekord fra 1.41,73 til 1.41,11 og ble kåret til årets friidrettsutøver i verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!