Kippe: - Har mistet kreativiteten

For opptatt av Nordlies system.

LILLESTRØM (Dagbladet): LSK-kaptein Frode Kippe synes innføringen av den nye spillestilen til Tom Nordlie har gjort at spillerne har mistet kreativiteten.

Lillestrøm har endret spillestil fra i fjor til i år. Kippe tror terping med å få det nye systemet til å sitte skikkelig kan ha fått noen negative konsekvenser.

– Spillerne blir litt for opptatt av systemet og mister kreativiteten. Man blir veldig opptatt av visse arbeidsoppgaver, og det blir litt for lite kreativt og individuelt spill, sier kapteinen til Dagbladet.

– Tamme

Slik Lillestrøm spiller nå, er de ingen gullkandidat lenger mener Kippe.

– Vi er ikke så stabile som vi må være for å vinne gull.

– Vi er for tamme framover. Vi skaper for lite offensivt. Det har gått igjen i flere kamper den siste tida. Det er for varierende.

Tapet mot amatørene fra Luxembourg var heller ikke et arbeidsuhell.

SLITER MED Å TILPASSE SEG: Frode Kippe føler Lillestrøm har mistet litt av kreativiteten etter omleggingen til ny spillestil. Foto: SCANPIX
SLITER MED Å TILPASSE SEG: Frode Kippe føler Lillestrøm har mistet litt av kreativiteten etter omleggingen til ny spillestil. Foto: SCANPIX Vis mer

– Kampen sa noe om oss for tida, sier Frode Kippe.

Bjørn Helge Riise vet ikke hva som har skjedd med laget hans.

– Det fungerte som pokker i starten av sesongen. For å være helt ærlig så vet jeg ikke hva som er grunnen til at det har blitt slik nå, og det er så forbanna frustrerende, sier Riise til Dagbladet.

– Må ikke tvile

– Det som er viktig nå er å ikke begynne å tvile på seg selv.

– Siden du ikke vet hva som er galt, er det ikke lett å begynne å tvile da?

– Ja, jeg sitter jo og funderer på hvorfor det ikke fungerer, men laget er godt nok, vi har vist tidligere at vi kan prestere.

– Hvordan forklarer Nordlie problemene dere sliter med?

– Han har ikke sagt så mye etter kampen, men vi skal ha møter og prate ut i dagene som kommer, avslutter Riise.