Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kippe: - Vi må vinne i dag

LSK har all statistikk på sin side foran Viking-kampen.

• Følg LSK-Viking og de andre Tippeliga-kampene direkte fra klokka 18

(Dagbladet.no:) En av de heteste gullfavorittene før sesongen står fortsatt uten seier, etter to runder. Lillestrøm-kaptein Frode Kippe mener at det er på tide å innkassere en trepoenger.

- Jeg føler at vi må vinne i dag. Da er vi der vi skal være, sier Kippe til Dagbladet.no.

Hvis ikke det blir seier, innrømmer han at han vil være litt ukomfortabel med situasjonen. Ikke fordi de to resultatene så langt isolert sett er så dårlige, men fordi Lillestrøm har store ambisjoner.

- Da blir vi jagende litt etter, og det er en situasjon vi ikke har lyst til å være i.

Scorer alltid hjemme

Men før kampen er det ingen grunn til pessimisme i LSK-troppen. Statistikken før kveldens kamp er nemlig veldig god for Kanarifuglene.

• Lillestrøm har scoret i 15 seriekamper på Åråsen på rad. Forrige gang de gikk målløse av banen var for halvannet år siden, i oktober i 2004.

GODE PÅ HJEMMEBANE: Frode Kippe og Lillestrøm har en veldig god statistikk hjemme på Åråsen - og spesielt hjemme mot Viking. Foto: SCANPIX
GODE PÅ HJEMMEBANE: Frode Kippe og Lillestrøm har en veldig god statistikk hjemme på Åråsen - og spesielt hjemme mot Viking. Foto: SCANPIX Vis mer

• Lillestrøm hadde den beste hjemmestatistikken i fjor, med ni seire, to uavgjorte og to tap. Det samme hadde Start.

• Lillestrøm har fem strake Åråsen-seire mot Viking, og målforskjellen er 14-1.

- Vi vet vi har spilt gode kamper mot Viking tidligere, så selvtilliten er bra foran kampen. Men dette er en ny kamp, og alt kan skje, sier Kippe.

Skal snu trenden

At Åråsen er en god hjemmebane for Lillestrøm er ikke overraskende. Fugla har alltid vært vriene å slå på eget gress.

- Vi føler oss trygge hjemme, med supporterne i ryggen. Vi får vist litt mer av spillet vårt, og senker skuldrene litt, sier LSK-kapteinen.

Som legger til at det ikke er utelukkende positivt.

- Vi har en jobb å gjøre på bortebane. Tidligere har vi kanskje vært litt for redde for å tape, men jeg håper vi kan snu litt på det i år. Jeg synes vi viste mot Brann sist at vi holdt det gående helt til slutt.

Kippe: - Vi må vinne i dag

- Hvordan skal dere slå Viking?

- Vi må tørre å bruke ballen litt, selv om ikke banen er den beste. Og så må vi plukke opp andreballene.

Debatt

Hva tror du om den tredje runden i Tippeligaen?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling