Kippe ble hyllet da Lillestrøm herjet med Sogndal

Kippe tok klubbrekord.

• Lillestrøm - Sogndal 2-0 (1-0)

ÅRÅSEN (Dagbladet): Etter seieren i Bodø torsdag, forventet Åråsen-publikummet å se et LSK i form hjemme mot Sogndal. Og det fikk de.

Frode Kippe ble hyllet for sin Lillestrøm-karriere. Kampen mot Sogndal er toppseriekamp nummer 316 han spiller for klubben.

Arild Sundgot har 315. Men nå topper Kippe statistikken alene. Ett minutt ut i kampen reiste også hele Åråsen seg for å hylle sin kaptein. Og det ga tydelig inspirasjon til LSK-spillerne.

- Det er alltid godt for en forsvarsspiller å holde nullen. Nå har vi gjort det i to strake hjemmekamper og det er gledelig, sier Kippe til Dagbladet.

Etter tre minutter fikk Marius Lundemo muligheten på frispark. Unggutten skrudde ballen vakkert over muren, før Erik Dahlin i Sogndal-buret reddet mesterlig.

Kippe-triksing Men forrige gang Sogndal spilte på fremmed gress, vant de 3-0 i Haugesund. Gjestene hadde to greie muligheter de første ti minuttene, som de ikke tok godt nok vare på.

Azar Karadas var tilbake i Sogndal-forsvaret. Etter 15 minutter kom han på etterskudd og hadde ikke noe annet valg enn å felle Erling Knudtzon. Frisparket fant hodet til en offside-plassert Frode Kippe.

Etter 26 minutter var han derimot ikke offside-plassert. LSK holdt trykket oppe etter en corner. Johan Andersson chippet ballen inn i feltet til Frode Kippe, som først trikset tre under hardt press, for så å sende ballen videre til Palmi Rafn Palmason. På akrabatisk vis sendte islendingen LSK i føringen.

Lillestrøm-ledelsen til pause var fullt fortjent.

Løp fra Sogndal I det 48. minutt doblet LSK ledelsen. Palmi Rafn Palmasson spilte elegant fri Erling Knudtzon. Spissen som har har slitt med å få ballen i mål, chippet ballen elegant i mål.

Både Gustav Valsvik og Azar Karadas hadde store tempoproblemer. Nesten på hver eneste ball i bakrommet, kom Erling Knudtzon først fram.

Da Knudtzon ble byttet av i det 78. minutt, reiste hele Åråsen seg for 25-åringen.

Sammen med Palmi Rafn Palmasson var han de gulkleddes beste spiller.

Dette var Lillestrøms kveld. Og mai måned ser ut til å bli en riktig fin for de som holder med de gule og svarte. 1. mai-seieren over Bodø/Glimt var sterk, og kveldens seier var aldri truet.

Ruben Gabrielsen og Frode Kippe leverte en prikkfri kamp i midtforsvaret. Azar Karadas ble flyttet opp på topp i sluttminuttene, uten at det hjalp for gjestene.

- Laginnsatsen har pekt seg ut i de to siste kampene Vi slpper til lite målsjanser, og har kun sluppet inn seks mål på sju kamper. Det er veldig bra i norsk målestokk, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund.