Lillestrøm cupmestre etter 3-2-seier mot Sarpsborg

Kippe etter sykdom og sting:
- Må drikke meg litt opp i form

Frode Kippe (39) har vært småsyk de siste dagene. Mot Sarpsborg 08 måtte Lillestrøm-kjempen også bandasjeres. Likevel dukket Mr. Lillestrøm opp på et hjørnespark nok en gang da det gjaldt som mest.

BANKETT: Frode Kippe hadde med samboeren Mona Holm på banketten etter cupfinalen. Her med trofeet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BANKETT: Frode Kippe hadde med samboeren Mona Holm på banketten etter cupfinalen. Her med trofeet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Sarpsborg 3-2 (2-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): - Vi får se. Jeg må prøve å drikke meg litt opp i form. Jeg er litt i kjelleren akkurat nå, sier en humrende Frode Kippe til Dagbladet på spørsmål om hvor lenge festen varer for ham nå.

Lillestrøm har bankett på Ullevaal. Seinere venter hjemturen og videre festing i Lillestrøm.

«GARANTERT BEST»: Frode Kippe. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
«GARANTERT BEST»: Frode Kippe. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Lillestrøm ledet 2-0 etter mål av Simen Kind Mikalsen og Mats Haakenstad, før Patrick Mortensen reduserte etter 24 minutter spilt.

Ti minutter ut i andre omgang stanget Frode Kippe inn 3-1. Fem minutter seinere var han uheldig da et innlegg ble slått i ham, og videre inn i eget nett.

- Dette var noe vi kanskje ikke kunne drømme om før sesongen, men det har vært en stor sesong. Vi har en ung spillergruppe med ambisjoner, og å krone det med det her er helt fantastisk. Det er imponerende hvordan de gutta som har kommet opp har stått fram. Det er gøy. Det blir ikke bedre akkurat nå, sier Kippe.

Saken fortsetter under bildet.

SEIERSBRØLET: Frode Kippe scoret 3-1-målet til Lillestrøm, før han minutter etter var uheldig og scoret selvmål. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SEIERSBRØLET: Frode Kippe scoret 3-1-målet til Lillestrøm, før han minutter etter var uheldig og scoret selvmål. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Byen står sammen

Kippe var den siste Lillestrøm-spilleren til å komme i mixed-sone, til pressens frustrasjon.

Den 39 år gamle hardhausen måtte nemlig sy tre-fire sting etter kampen. Eksakt antall fikk han ikke med seg.

MÅLSCORERE: Frode Kippe og Mats Haakenstad. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MÅLSCORERE: Frode Kippe og Mats Haakenstad. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Kippe skallet med Patrick Mortensen i andre omgang. Minutter etter å ha kommet inn på banen igjen med bandasje rundt hodet, stanget Mr. Lillestrøm inn 3-1.

- Det er en klubb jeg har lært å bli glad i. Det er en klubb som er veldig inkluderende, har tradisjoner, og en klubb som står for noe. Det er en fantastisk miks av folk i Lillestrøm. Det er åpent for alle og alle er velkomne. Vi tar vare på alle, sier Kippe om sitt forhold til Lillestrøm.

Kippe debuterte for Lillestrøm 23. juli 1997 mot Stabæk som venstreback. I 2007 tok han cupgull da Lillestrøm vant 2-0 mot Haugesund. Nå, ti år seinere, fikk han sin andre cuptriumf.

Saken fortsetter under bildet.

MATCHVINNER: Arnold Origi desket opp med noen fantastiske redninger i sluttminuttene av cupfinalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MATCHVINNER: Arnold Origi desket opp med noen fantastiske redninger i sluttminuttene av cupfinalen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Rørende

- Det er flott å se hvordan byen står sammen. Det har vært mange opplevelser i tida mi her. Det har vært oppturer og nedturer, men det her er bare helt fantastisk, sier Kippe om den tilreisende Lillestrøm-fansen.

GLADE GUTTER: Trener Arne Erlandsen og kaptein Frode Kippe. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLADE GUTTER: Trener Arne Erlandsen og kaptein Frode Kippe. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ikke mer enn en 15 minutter lang togtur skiller Lillestrøm og Oslo, men likevel skal Kanarifansen ha skryt for lyden de skapte på tribunen.

Før kampen holdt de ogå opp én tifo med bildet av Frode Kippe som løftet et trofé, samt årstallene fra deres fem tidligere cuptriumfer.

- Det er rørende. Å komme hit med den tifoen de har, det er helt utrolig. De gjør en utrolig jobb for oss. Måten de framstår er helt fantastisk, sier Kippe om støtten fra fansen.

Saken fortsetter under bildet.

HEDRET KAPTEINEN: Lillestrøm-fansen holdt opp én tifo med bilde av Frode Kippe og årstallene for deres tidligere cuptriumfer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HEDRET KAPTEINEN: Lillestrøm-fansen holdt opp én tifo med bilde av Frode Kippe og årstallene for deres tidligere cuptriumfer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Henger så vidt sammen

- Det er jo så vidt han henger sammen, spøker Mats Haakenstad, som scoret 2-0, overfor Dagbladet.

- Neida, han er en fantastisk fyr. Han er en kaptein verdig for Lillestrøm. Han ofrer seg, får seg noen kutt, bandasjerer seg, men det har jo ingenting å si for han. Vi vet at han er god på dødball - det burde Sarpsborg visst også, sier Haakenstad om Kippe.

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen er ikke overrasket over at 39-åringen fortsatt holder det gående.

- Han har vært en utrolig viktig spiller for Lillestrøm. I år har han kanskje gjort sin beste sesong på flere år. Vi er godt fornøyd med at han står igjen en time etter hver trening og jobber med kroppen sin, sier Arne Erlandsen til Dagbladet om Kippe.

Saken fortsetter under bildet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Første tittel som trener

I 1985 vant Erlandsen cupen med Lillestrøm som spiller. Han står også med to seriemesterskap for Kanarifuglene.

- Det er den første tittelen min som trener. Men det er serien vi lever av. Vi presterte bra i serien, men var ikke effektive nok. I dag var vi effektive, avslutter Erlandsen.

  • Frode Kippe signerte nylig én ettårskontrakt med Lillestrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer