Kippe headet LSK til semifinale

Lyn sløste seg ut av cupen etter overtak på Ullevaal.

(Dagbladet.no): Lyn-Lillestrøm 0-1.

Lillestrøm vant NM-kvartfinalen på Ullevaal til tross for at hjemmelaget Lyn hadde de fleste store sjansene i kampen.

Frode Kippe headet inn kampens eneste mål på corner midtveis i andre omgang.

På overtid av overtiden var Lyn-keeper Eddie Gustafsson nær ved å heade inn utlikningen på en corner, men traff ikke godt nok.

Sløste vekk sjansene

Gustafsson reddet også et billig LSK-straffespark rett etter pause, og Espen Hoff og Edu må nok ta større del av skylda enn keeperen for at Lyn ikke avgjorde til sin fordel.

- Sjansene trenger ikke være større enn i dag. Det er bare en ting å si: Det er ikke godt nok, sier Espen Hoff til TV 2.

Han synes det er bittert å tape mot LSK på en dag hvor Lyn var toneangivende.

MATCHVINNER: LSK-kaptein Frode Kippe headet inn kampens eneste mål. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: LSK-kaptein Frode Kippe headet inn kampens eneste mål. Foto: Scanpix Vis mer

- I tillegg er jeg skuffa på egne vegne for at jeg ikke scorer, sier Lyn-angriperen.

Edu gjorde alt untatt mål

Ikke uventet var Edu vært mannen bak mange av Lyns farligheter framover.

Allerede i første spilleminutt hadde nigerianeren mulighet til å gi Lyn ledelsen.

Etter en drøy halvtime var Espen Hoff alene med keeper etter at Frode Kippe falt, men Hoff nølte med avslutningen, traff ikke ballen reint og den trillet utenfor.

I det siste minuttet av første omgang rundlurte Edu først Pål Steffen Andresen, deretter Frode Kippe før han skled unna Anders Rambekks forsøk på å rydde opp etter stopperne. Bare avslutningen manglet på at nigerianeren ga Oslo-laget ledelsen.

Tvilsom straffe

20 sekunder inn i andre omgang fikk Lillestrøm et høyst diskutabelt straffespark. Olivier Occean vippet ballen opp i lufta, rett opp i armene på Kevin Larsen som ikke hadde noen mulighet for å unngå å komme borti ballen med hånda.

Kippe headet LSK til semifinale

Eddie Gustafsson tok seg god tid med håndkleet på hanskene utenfor målet mens Khaled Mouelhi sto klar ved straffemerket.

Kanskje virket svenskens utpsyking, for straffesparket var helt middels og Gustafsson reddet enkelt.

Ny Hoff-miss

Et kvarter etter pause var det duket for ny Edu-magi. Han sålefintet Simen Brenne fram og tilbake før han serverte til Espen Hoff som klinket til like utenfor mål.

Men i det 66. spilleminuttet demonstrerte Frode Kippe rå luftstyrke etter en corner fra venstresida. LSK-stopperen løp seg fri fra markeringen, steg til værs ved første stolpe og stanget inn ledermålet.

Lyn slo umiddelbart tilbake, men Fredrikson reddet glimrende fra Kevin Larsen.

Etter 77 minutter kom Edu alene gjennom på venstresida, men fra skrått hold og med Frode Kippe på vei inn fra siden satte han ballen løst rett på Fredrikson.

Rødt til Powell

Kippe headet LSK til semifinale

To minutter seinere fikk Magnus Powell sitt andre gule kort etter å ha truffet Pål Steffen Andresen i hodet med albuen i en luftduell. Powell så bare på ballen, og var nok mer uforsiktig enn stygg.

Dommer Svein-Erik Edvartsen nølte imidlertid ikke, og dro begge kortene ut av lommene.

- Dommeren gidder jeg ikke si noe om, sa Lyn-trener Henning Berg til TV 2 rett etter kampslutt.

Det var i seneste laget, for TV 2-reporter Harald Bredeli var direkte inne fra benken da Frode Kippe dro ned Edu - og Berg sa i fargerike ordelag for åpen mikrofon at Kippe skulle ha hatt sitt andre gule kort.

Eddie på måljakt

Drøye fem minutter før full tid var Edu nok en gang nær ved å utlikne. Han tok ballen fantastisk med seg på hælen forbi LSK-forsvaret, men lobbet ballen i tverrliggeren.

Stort nærmere kan man ikke komme, og det gjorde heller ikke Lyn selv om alle mann - inkludert Eddie Gustafsson var oppe på tre cornere i sluttminuttene.

På den tredje var den svenske Lyn-keeperen faktisk også høyest i feltet, men headingen hans strøk utenfor mål i femte tilleggsminutt.

SENTRAL: Lyn-keeper Eddie Gustafsson reddet straffe og var nær ved å utlikne etter corner på overtid, men det holdt ikke.
SEMI-TOM: Tom Nordlie feirer etter kvartfinale-seieren over Lyn på Ullevaal i kveld.