Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kippe ødela Pricas store kveld på overtid av overtiden

Lillestrøm utlignet på kontroversiell corner i ellevill fotballkamp.

SKUFFET: Mikael Lustig tusler skuffet av banen etter at Frode Kippe satte inn 4-4 på overtid av overtiden. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SKUFFET: Mikael Lustig tusler skuffet av banen etter at Frode Kippe satte inn 4-4 på overtid av overtiden. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): • Rosenborg - Lillestrøm 4-4

Det så ut til å gå mot Rosenborg-seier, men ett minutt på overtid av overtiden utlignet Frode Kippe for Lillestrøm i en ellevill fotballkamp.

Rade Prica hadde scoret fire mål, og så etter alle solemerker ut til å bli matchvinner etter nesten egenhendig å hjulpet Rosenborg å snu 1-3 til 4-3 i den andre omgangen.

Men på overtid av overtiden fikk altså Lillestrøm en kontroversiell corner.

Corneren så ut som den gikk via Kippe og til corner, men reprisen viste at ballen var sist innom Mikael Lustig.

- Jeg var overbevist om at det var utspark til oss. Hvis dommeren er i tvil, bør han dømme utspark og ikke corner, sa Jan Jönsson.

Ballen ble først ble headet i stolpen, men Kippe var på riktig sted til riktig tid og styrte ballen over linja. RBK-benken raste, og assistenttrener Trond Henriksen ble henvist til tribunen i protestene.

Verste siden 1977 Det endte dermed med poengdeling i Trondheim; Rosenborgs første poeng denne sesongen. Trønderne er tredje sist på tabellen med kveldens poeng.

- Vi slipper inn for mange mål og må stramme opp defensivt. Vi er ikke fornøyd, men det går i hvert fall oppover. I dag jobbet spillerne virkelig for å vinne, sa sportslig leder Erik Hoftun til NTB.

FIRE MÅL: Rade Prica og Mikael Lustig jubler etter ett av Pricas fire mål. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FIRE MÅL: Rade Prica og Mikael Lustig jubler etter ett av Pricas fire mål. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Den analysen var Jönsson enig i.

- Vi slipper inn litt for enkle mål. Vi har jobbet mye med forsvarsspillet, men er ikke godt nok samspilt ennå. Jim (Larsen) kom sent og var også ute med sykdom de to første ukene, forklarte Jönsson.

Sesongåpningen er den svakeste innledningen på sesongen Trønderne har hatt siden 1977. Den gang tapte Rosenborg de fire første kampene og rykket ned til 2. divisjon, ifølge NTB.

- Det var veldig godt. Vi ligger under, og da er det tungt. Mista nesten håpet, men vi fikk litt trykk på slutten og scoret. Det føler jeg vi fortjente, sa Kippe til TV 2 Sporten etter kampen.

Prica jublet fire ganger i løpet av kampen, men etter kampen gikk han skuffet av banen.

- I fjor hadde vi vunnet. I dag fikk vi ett poeng, og det er litt bedre enn det har vært de tidligere kampene, sa Prica til TV 2 Sporten etter kampen.

- Sørgelig. De fleste tror vi har vunnet, men vi må spille til dommeren blåser. Ettersom vi lå under 1-3, skal vi likevel være fornøyde med ett poeng, sa Prica - som ble belønnet med en tier på børsen - ifølge NTB.

Kontret inn ledelsen Erling Knudtzon ga gjestene ledelsen et kvarter ut i kampen.

Den tidligere Lyn-spilleren ble spilt alene med Daniel Örlund, og gjorde ingen feil. 1-0 til Lillestrøm.

Ti minutter etter utlignet Rosenborg ved Rade Prica.

I LEDELSEN: Erling Knudtzon var iskald alene med Daniel Örlund. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
I LEDELSEN: Erling Knudtzon var iskald alene med Daniel Örlund. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Lillestrøm-forsvaret var passive, og lot svensken lade skuddfoten like rundt hjørnet av feltet. Skuddet var hardt, presist og gikk i mål bak Stefan Logi Magnusson.

Rosenborg virket farligst etter utligningen, og Trond Olsen hadde to gode forsøk før hvilen.

Men det var først i den andre omgangen  at den tidligere Bodø/Glimt-vingen skulle notere seg for scoring.

Selvmål Uheldigvis for Rosenborg kom den i feil ende av banen.

Lillestrøm gikk rett i angrep, og i en kaotisk situasjon havnet ballen hos Sigurdarson som kunne skli ballen i åpent mål. Islendingen sklei imidlertid i avslutningsøyeblikket, og ballen havnet hos Olsen som prøvde å klarere. Ballen gikk imiddlertid i eget nett.

1-2 til Lillestrøm.

Og bortelaget forstatte å presse Rosenborg. Fire minutter etter scoringen kombinerte de fint på høyresiden, og ballen havnet til slutt hos Nosa Igiebor som satte ballen vakkert i nærmeste hjørne.

Stillheten la seg over Lerkendal, bortsett fra i hjørnet der de tilreisende Kanarifuglene sto.

Prica-trippel Men Rosenborg skulle slå hardt tilbake.

Etter en time spilt fikk de straffespark, da Jon Inge Høiland ble dratt ned i feltet. Prica var iskald, og satte ballen i mål.

4-4: Lillestrøm-spillerne jubler med egne supportere etter å ha klart 4-4 på Lerkendal.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
4-4: Lillestrøm-spillerne jubler med egne supportere etter å ha klart 4-4 på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Prica fullførte snuoperasjonen ti minutter etter da Henriksen la inn fra høyre. Ballen havnet til slutt hos svensken som prikket ballen i mål.

Lillestrøm-trener Henning Berg gjorde defensive bytter for å sikre ett poeng med tilbake tilbake til Østlandet, men ett minutt før slutt smalt det igjen.

Og selvfølgelig var det Rade Prica - igjen - som satte ballen i mål.

Han fikk ballen like utenfor feltet, og hamret ballen i nettet, men så - på overtid av overtiden - scoret altså Lillestrøm.

- Det var vilt, men vi klarte ikke vinnne. Å slippe inn sånne mål, det føles litt bittert, sa Prica til TV 2 Sporten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media