Kippe og Solli inn i Ungarn-troppen

Riise i Liverpool - Wæhler ut.

BISLETT (Dagbladet.no): John Arne Riise har fått fri av landslagsledelsen fram til neste uke. Venstrebacken er uaktuell til Ungarn-kampen, men kan bli klar til Moldova-kampen på Ullevaal onsdag.

Landslagslege Thor Einar Andersen sier at de har blitt enig med Liverpool-ledelsen om at det er best for Riise.

- John Arne Riise er i Liverpool denne uka og vil bli behandlet av det medisinske apparatet der, sier Andersen.

Flere forfall

Liverpool-backens forfall til den første EM-kvalikkampen lørdag er ikke Åge Hareides eneste hodepine. Tidligere i dag avskrev LSKs lege lillebror Bjørn Helge Riise til samme kamp.

Lille-Riise ble kalt inn som ersatter for syke Sigurd Rushfeldt, men er nå selv ute.

- Rushfeldt sliter med en virusinfeksjon, men det kan hende han blir klar til Moldova-kampen, sier Andersen.

Og i ettermiddag ble det klart at heller ikke Kjetil Wæhler kan spille landskamp i nærmeste framtid. Han har vondt i ryggen.

STJERNENE VAR PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær, John Carew og Martin Andresen var friske og raske, og var blant de få som trente i dag. Foto: SCANPIX
STJERNENE VAR PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær, John Carew og Martin Andresen var friske og raske, og var blant de få som trente i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

LSK-stopper Frode Kippe erstatter VIFs Wæhler, men fikk tydeligvis ikke beskjed om dette før det nesten var for seint. På dagens trening på Bislett ankom Kippe i olabukse, med fotballsko i en liten bag, før han hastet inn og fikk skiftet til treningstøy.

Jan Gunnar Solli er også kalt inn i troppen. RBKs midtbanespiller var ikke til stede på dagens trening, fire dager før avspark i Ungarn. Det var derimot FFKs backuttatte Trond Erik Bertelsen, men heller ikke han trente.

Bertelsen fikk en smell i kneet mot Start på søndag, og testet kneet forsiktig under dagens trening. Signalene han fikk var positive.

- Jeg må være optimistisk. I går var det vondt, men i dag var det bedre. Så får jeg håpe det er enda bedre i morgen, sier Bertelsen til Dagbladet.no.

Planen er at unggutten da skal teste kneet skikkelig på treninga, og så tar landslagsledelsen en endelig beslutning om Bertelsen får være med til Ungarn. For debutanten Bertelsen er det selvfølgelig surt å få en smell rett før sin første a-landslagssamling.

- Det er bittert, men det er ikke sikkert det er så alvorlig, sier han.

12 med på spilløkta

Under spilløkta på Bislett var det bare 12 spillere som deltok. Flere spillere småjogget bak mål, men Andersen sier til Dagbladet.no at det ikke er snakk om flere skader.

Kippe og Solli inn i Ungarn-troppen

- De første to dagene etter kamper har spillerne frihet til å drive individuell restitusjonstrening, sier han.

Kampen i Ungarn lørdag er bekreftet flyttet fra Ferenc Puskas Stadion til Szusza Ferenc Stadion i Budapest. Arenabyttet skyldes en konsert med Robbie Williams i sommer, der fansen ødela gressteppet på banen.