Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Kippe om sjokket som rammet LSK-garderoben: - Jeg ble satt ut

Støtter dopingtatt lagkamerat.

GA JERNET: Lillestrøm-kaptein Frode Kippe (i midten) i duell med Odd- keeper Sondre Rossbach. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GA JERNET: Lillestrøm-kaptein Frode Kippe (i midten) i duell med Odd- keeper Sondre Rossbach. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm - Odd 0-1

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm tapte 0-1 for Odd mandag kveld, og har skaffet seg en utfordrende situasjon i Eliteserien. Tapet kommer på toppen av en tøff periode for klubben.

Nylig ble det kjent at sportsdirektør Torgeir Bjarmann gir seg etter sesongen. Og i helga smalt den store bomba: Keeper Daniel Fernandes (33) har testet positivt på doping.

- Jeg ble veldig overrasket da jeg hørte det. Jeg ble satt ut. Jeg så ikke den komme, sier Lillestrøm-kaptein Frode Kippe til Dagbladet.

Dextroamfetamin

Den portugisiske keeperen har testet positivt på det forbudte stoffet Dextroamfetamin. Det er en medisin som normalt benyttes mot ADHD. Men Fernandes hadde ikke informert klubben om diagnosen eller medisinene.

- Det er utrolig kjedelig at Daniel har kommet opp i denne situasjonen. Jeg fikk først høre det av daglig leder. Jeg føler med Daniel, sier Kippe til Dagbladet.

- Det er ingen god situasjon å være i. Men vi spillerne får ikke gjort noe med den saken. Vi må holde fokus på det sportslige, sier Kippe.

- Stoler du på forklaringen hans, at det var en medisin mot ADHD?

- Jeg har ingen grunn til ikke å tro på den. Jeg tenker ikke at han har dopet seg. Det er medisin som gjør at han får et normalt liv. Jeg opplever ikke dette som doping.

Uheldig

Fernandes kunne søkt om fritak hvis han hadde spilt med åpne kort overfor klubbens medisinske team. Han får verken trene eller spille med klubben inntil saken er avklart. Lillestrøm-trener Arne Erlandsen sier:

- Dette er uheldig både for ham og klubben. Vi er lei oss for det som har skjedd, men det påvirker oss ikke.

Han tilføyer:

- Vi tar sterk avstand fra doping. Vi får se hva som skjer.

- Tror du på forklaringen hans?

- Jeg har ingen grunn til å mistro forklaringen.

Heldige Odd

Odd var heldig som stakk av med alle tre poengene på Åråsen mandag kveld. Men fotball handler om å gjøre det riktige i de viktige situasjonene. Og først og fremst foregår disse foran mål.

- Jeg opplevde at vi spilte en solid kamp. Det var en litt rufsete start. Så fikk vi satt spillet sånn vi ønsker, forteller Kippe.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ruslet ut av Åråsen med en pizzaeske i hånda etter seieren. Han var fornøyd med trekket der han byttet innpå Olivier Occean, som ble matchvinner i det 76. minutt.

FORNØYD: Dag-Eilev Fagermo bar på en pizzaeske på vei ut av Åråsen. Odd-bossen må ha følt at han fikk svært godt betalt og var et eneste stort smil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYD: Dag-Eilev Fagermo bar på en pizzaeske på vei ut av Åråsen. Odd-bossen må ha følt at han fikk svært godt betalt og var et eneste stort smil. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det var ikke overraskende at han kom inn i en sånn kamp der ballen stort sett var i lufta. Men han kunne ikke spille i mer enn 30 minutter. Han sliter med baksiden av låret, forteller Fagermo.

Mange skader

Han sier at Odd har «ti mann ute på grunn av skade».

- Vi må ha en grundig evaluering på hvorfor det er sånn. Men det kan være en blanding av at vi trente for tøft før sesongen. Vi trente 30 prosent mer denne vinteren sammenliknet med i fjor. I tillegg reiste vi mye før seriestart. Og så kan du ikke gardere deg mot uflaks når noen blir sparket ned. Sånt er vanskelig å forebygge, påpeker han ironisk.

- Men vi kommer til å bli mye bedre, erklærer Odd-bossen.

Les også: Odd er inntil videre et ganske svakt topplag

Eliteserien
Rosenborg761013-319
Sarpsborg741216-913
Stabæk741213-913
Odd74036-912
Brann732211-611
Molde732211-711
Haugesund732211-911
Aalesund732210-911
Sandefjord731310-1010
Strømsgodset72327-99
Tromsø72238-108
Vålerenga721410-137
Kristiansund72145-117
Lillestrøm72055-116
Sogndal71246-125
Viking71155-104