Kippe sikres mot benken

Lillestrøm vil forsikre seg mot at Frode Kippe sitter uvirksom på benken i Liverpool. Hvis de skal selge stopper-talentet, vil de ha muligheten til å bruke ham på Åråsen dersom alternativet er reservestatus på Anfield Road.

I går ettermiddag behandlet Lillestrøm-ledelsen utspillet de har mottatt fra Liverpool. Møtet endte med en faks tilbake til Anfield-klubben.

Administrasjonsleder Bjarne Sognnæs ønsker ikke å si hvor mye LSK forlanger for Kippe. Han vil heller ikke bekrefte TV2s opplysning om at Liverpool vil gi snaut ni millioner kroner for stopperen.

Ikke reservelag

Men Sognnæs sier til Dagbladet at LSK ønsker at en eventuell handel med Liverpool skal åpne for at romeriksklubben kan låne Kippe til Tippeliga-spill allerede neste sesong.
- Vi vil ha muligheten til å låne Kippe, dersom han for eksempel ikke blir førstelagsspiller i Liverpool, sier Sognnæs.

Dermed vil Lillestrøm unngå at Frode Kippe lider samme skjebne som Bjørn Tore Kvarme og Øyvind Leonhardsen i Liverpool; en hverdag preget av reservelagsfotball.

- Godt forslag

- Det spørs om Liverpool går med på et slikt krav, men det er et veldig godt forslag. For hvis det skulle bli et salg, og jeg ikke kommer med på laget, vil jeg utvikle meg mye mer som fotballspiller i Tippeligaen enn på reservelaget til Liverpool, sier Frode Kippe til Dagbladet.

Han vil foreløpig ikke spekulere for mye i om det blir noe salg.

- Det er fortsatt ikke så mye konkret å forholde seg til. Men jeg håper det blir en avklaring ganske snart, for det har vært mye styr de siste ukene, innrømmer Kippe.

- Hvilke signaler har LSK-ledelsen gitt deg?

- De har nok ikke lyst til å selge meg, men det spørs om de ikke må dersom prisen er riktig. For klubben trenger penger.
- Er ni millioner en riktig pris?

- Jeg har ikke hørt noen pris, men ni millioner virker riktig.

LSK har tid

Kippe kom hjem fra Liverpool i forrige uke etter å ha trent med laget. Da virket den engelske interessen laber.

Men denne uka kom altså utspillet fra Liverpool. Og i går sendte LSK ballen tilbake over Nordsjøen.

- Nå er det Liverpool som har det neste utspillet. Vi har ikke hastverk, sier Sognnæs.