Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kippes hodestøt holdt til heldig seier for LSK

Vant borte mot Sandnes Ulf.

Frode Kippes hodemål før pause ga Lillestrøm en noe heldig 1-0-seier borte mot Sandnes Ulf i eliteserien søndag.

I det 40. minutt ruvet LSK-kapteinen høyest i luften og nikket kontant inn kampens eneste mål etter et hjørnespark fra Petter Vaagan Moen.

Gjestene fra Romerike var svært effektive og scoret på sin første ordentlige sjanse. Målet kom absolutt mot spillets gang, og Sandnes Ulf-spillerne hadde grunn til å føle seg snytt.

- Det ble en tøff match, der vi slet med vårt eget spill. Vi var tette bakover, men vi måtte jobbe hardt for sliteseieren, sa matchvinner Kippe til TV 2 etter kampen.

Åpningskvarteret bar preg av mange tøffe dueller og lite finspill. Lillestrøm klarte seg greit defensivt, men det var hjemmelaget som var mest angrepsvillig i første omgang. Aggressive verter prøvde seg stadig framover og ga LSK problemer med å holde på ballen. Likevel var det altså gjestene som ledet til pause.

I annen omgang fortsatte kampbildet i samme spor. Sandnes Ulf jaget en utligning og hadde initiativet, mens LSK ventet på den store muligheten som kunne trygge ledelsen.

Hjemmelaget var nær å gjøre 1-1 etter 57 minutter, men Kamal Saaliti var akkurat for sen til prikke inn et strålende innlegg fra Bjørnar Holmvik.

- Lite rytme Mot slutten satte vertene inn en siste offensiv som var nær å gi uttelling. Bare en sterk keeper i Sead Ramovic gjorde at Lillestrøm holdt unna. Først prøvde Morten Eriksen seg med hodet og tvang LSK-keeperen ut i full strekk, mens Tommy Høiland gikk på returen. Like etter avsluttet Høiland og Holmvik på mål, men igjen sto Ramovic som en vegg.

- Vi visste det ville bli tøft. Vi gjorde det OK, men vi kom aldri ordentlig i gang. Det gikk for tregt, og det var lite rytme, sa Lillestrøm-trener Magnus Haglund, som har sett laget sitt gå ubeseiret i de fem siste kampene.

-  Klart best Sandnes Ulf er i en tung periode. Opprykkslaget har tapt sine fire siste kamper, og den forrige seieren kom borte mot nettopp Lillestrøm 30. juni. Rogalendingene er tredje sist på tabellen og har bare en to poengs luke ned til Fredrikstad under nedrykksstreken

Trener Asle Andersen syntes laget hans slo godt tilbake etter 0-5-fadesen for Viking sist helg.

- Vi var det klart beste laget i dag, og guttene la ned en heroisk innsats. Spiller vi som dette framover, så vil vi snu trenden. Det er surt at vi tapte, men LSK hadde en fantastisk keeper som reddet alt bak der, sa Andersen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media