VANT IGJEN: Verdensrekordholder Wilson Kipsang vant London maraton for annen gang i karrieren søndag. I kvinneklassen tok Edna Kiplagat en etterlengtet triumf. Foto:  AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Verdensrekordholder Wilson Kipsang vant London maraton for annen gang i karrieren søndag. I kvinneklassen tok Edna Kiplagat en etterlengtet triumf. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB ScanpixVis mer

Kipsang og Kiplagat til topps i London maraton

Kipsang vant London maraton for annen gang i karrieren.

Verdensrekordholder Wilson Kipsang vant London maraton for annen gang i karrieren søndag. I kvinneklassen tok Edna Kiplagat en etterlengtet triumf.

Dermed ble det to kenyanske prestisjeseirer i den britiske hovedstaden. Kipsang løp inn til løyperekord med tiden 2.04.29. Han vant i London også i 2012.

32-åringen slo landsmannen Stanley Biwatt med 26 sekunder. Fjorårets vinner Tsegaye Kebede fra Etiopia tok tredjeplassen.

Hjemmehåpet Mo Farah debuterte i London maraton med en åttendeplass. Han klarte ikke målet om å slå Steve Jones' britiske rekord på 2.07.13 fra 1985. Farah er regjerende OL- og verdensmester på 5000 og 10.000 meter.

- Jeg kommer tilbake. Det var veldig tøft, og jeg er ganske skuffet, men jeg gjorde et forsøk. Jeg ga alt, men det er skuffende at jeg ikke kunne gi det tilskuerne fortjente. Jeg mistet en drikkestasjon, men det var farten som ble avgjørende. Jeg burde ha gått i den første gruppen, sa Farah til BBC.

Endelig for Kiplagat Etter tre strake pallplasser kunne verdensmester Edna Kiplagat endelig stå igjen som vinner. 34-åringen endte på annenplass både i 2013 og 2012, mens hun ble nummer tre i 2011.

Hun slo landskvinnen Florence Kiplagat. Duoen fulgte hverandre tett etter at de fikk en luke fra feltet, men Edna Kiplagat var ustoppelig da hun satte opp farten mot slutten. Hun var i mål på tiden 2.20.21 og vant med et par sekunders margin.

Tredjeplassen gikk til etiopiske Tirunesh Dibaba. Hun er regjerende OL- og verdensmester på 10.000 meter.

(NTB)