Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pål Alexander Kirkevold har scoret i åtte kamper på rad

Kirkevold tangerte superligarekord

Pål Alexander Kirkevold scoret i sin åttende kamp på rad da Hobro spilte 1-1 mot OB i dansk superliga lørdag. Det er tangering av superligarekorden.

MÅLMASKIN: Pål Alexander Kirkevold, her fra tiden da han var Sarpsborg-spiller, har scoret i åtte kamper på rad i Danmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MÅLMASKIN: Pål Alexander Kirkevold, her fra tiden da han var Sarpsborg-spiller, har scoret i åtte kamper på rad i Danmark. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder Danmarks fotballforbunds offisielle statistikk-konto danskfodbold.com på Twitter.

Etter lørdagens scoring deler Kirkevold rekorden for scoring i flest kamper på rad med Peter Møller og Ebbe Sand.

– Det er superfett for meg personlig. Selv om det selvfølgelig er litt hell involvert, viser det også at jeg er flink foran mål, sa Kirkevold.

– Jeg går alltid på banen for å score mål, men jeg vil ikke tenke på at jeg kan ta rekorden alene i neste kamp (mot Horsens). Om jeg skulle greie det så vil det være sinnssykt, la han til.

Straffemål

Kirkevold ga Hobro ledelsen da han utmanøvrerte landsmann Sten Grytebust i OB-målet fra straffemerket etter 19 minutter. Det var hans 10. mål for sesongen.

Spissen er toppscorer i dansk superliga. 26-åringen har scoret to mål mer enn tidligere Stabæk- og Start-spiller Ernest Asante. Alexander Sørloth står med seks fulltreffere.

Kirkevold så ut til å bli matchvinner mot OB lørdag, men Jacob Laursen sikret 1-1 og poengdeling i annen omgang.

Gode kort

Nordmannens kontrakt går ut etter denne sesongen, og han har det ikke travelt med å signere en ny.

– Jeg er klar over at jeg har gode kort på hånden. Fortsetter jeg å utvikle meg så vil sikkert lag fra større ligaer se i min retning, sa han.

– Vi kjemper hardt for å holde på Pål. Vi er glade for å ha ham, og dessuten tror jeg han vil utvikle seg videre her hos oss, sa trener Thomas Thomasberg.

Hobro har 18 poeng etter 11 serierunder, fire poeng bak serieleder Nordsjælland, men serielederen har én kamp til gode.

Sten Grytebusts OB er nummer sju på tabellen, fire poeng bak Hobro.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!