Kirkland til sjukehus etter sammenstøt

I uavgjortkampen Middlesbrough-Wigan.

(Dagbladet.no): Middlesbrough-Wigan 1-1.

Hele episoden virket litt merkelig, for Chris Kirkland så først ut til å slippe godt fra det da han kolliderte med en lagkamerat i første omgang. 

Men da det ble pause, fikk keeperen påsatt nakkekrage samtidig som han ble tilført oksygen. 

Flere i Wigan-leiren fikk nok assosiasjoner til kampen den 14. oktober da begge Chelsea-keeperne Petr Cech og Carlo Cudicini måtte bæres av banen med skader.

- Gikk i sjokk

Etter kampen fortalte Wigan-manager Paul Jewell hva som skjedde i dag.

- Chris Kirkland gikk i sjokk. Han ble omringet av seks eller sju medisinere, og de var bekymret, veldig bekymret, sier han til Sportinglife.

Ifølge sjefen, fikk den skadeforfulgte keeperen et kne eller en fot i hodet, men han klarte å komme seg på banen igjen etter å ha vært ute en tur. Men så skjedde det noe.

- I SJOKK: Wigans keeper Chris Kirkland kolliderte med en medspiller, og litt seinere måtte han sendes til sjukehus. Ifølge treneren hans, gikk målvakta i sjokk. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
- I SJOKK: Wigans keeper Chris Kirkland kolliderte med en medspiller, og litt seinere måtte han sendes til sjukehus. Ifølge treneren hans, gikk målvakta i sjokk. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX Vis mer

- Det var en seinreaksjon, tydeligvis, konstaterer Jewell.

Til sjukehus

Den landslagsaktuelle målvakta ble dermed sendt til sjukehus, mens lagkameratene forsøkte å konsentrere seg om å spille fotball.

- Den gode nyheten er at vi tror han er okay. I ambulansen skal han ha sagt til treneren at han er klar til neste kamp, forteller Jewell.

Sjølve kampen endte 1-1, etter at Wigans Henri Camara startet med å sende sitt lag i ledelsen på straffe i det 24. minutt.

Skryt til Schwartzer

Deretter fulgte en periode da Middlesbrough-keeper Mark Schwartzer gjorde jobben sin og vel så det.

- Han gjorde tre utrolige redninger, og hvis vi hadde ledet 5-2 til pause, hadde ikke det vært urettferdig, mener Jewell.


- Kanskje påvirker Schwartzer kamper mer enn andre keepere gjør. Angriperne prøver ikke engang å gå etter ballen når de ser at han gjør det samme. Han er fantastisk, skryter Middlesbrough-manager Gareth Southgate.

Blant annet burde Camara ha puttet på til to mål ti minutter før pause.

\'boro overtok

Enten det skyldes bortelagets reaksjon på Kirklands skade eller noe annet, snudde kampbildet, og Southgates menn var best etter pause.

Belønningen kom da Aiyegbeni Yakubu satte ballen i mål i det 66. minutt.

Mot slutten var Chris Kirklands reserve, Mike Pollitt, nesten like viktig som Schwartzer var det for \'boro i første omgang. Dermed ble det ikke flere mål.

- Den andre omgangen vår var antakelig det beste vi har prestert denne sesongen, skryter Southgate.