Kiropraktoren utløste formtopp

- Bal Harbour bør vinne et slikt løp, sier trener Gro Anita Nordby før V65.

(Dagbladet.no): Bal Harbour gjør sin andre start for suksesstrener Gro Anita Nordby. Pine Chip-sønnen med den store kapasiteten bør vinne eliteløpet i V65-3 på Bjerke onsdag.

Det tror også Dagbladet.no\'s travekspert. Her kan du klikke deg inn og kjøpe hans ferdigoppsatte kupong.

Det er snaue to måneder siden Bal Harbour ble flyttet til stallen til trener Gro Anita Nordby (34) på Rønnerud Gård på Jevnaker. 7-åringen har vært en tur på Mälerklinikken i Sverige for en sjekk, og ble behandlet i noen ledd og et gaffelbåndfeste.

Gro Anita sverger til massasje, akupunktur og bruk av laser. Jevnlig benytter hun kiropraktor på alle hestene hun har i trening. Resultatene snakker for seg selv.

- Bør vinne et sånt løp

- Bal Harbour ble sjekket og vi fant litt småtteri som er behandlet, men ingenting alvorlig. Tre dager i uken trenes han i skogen, en dag får han en lang ridetur og en dag intervaller. Dette ser ut til å fungere fint. Vi bruker laser og kiropraktor flittig. Han har startet en gang for oss, og kodet over sist. Han tråkket regelrett over, og leverte en flott opphenting til tredje. Denne gangen kjenner kusken Gunnar Austevoll ham litt bedre. Det er en fordel. Jeg synes han bør vinne et sånt løp som dette, sier Gro Anita Nordby til Dagbladet.no.

Det som skjer når hestene koder over, er at de rett og slett snubler. Barbente hester har ikke så lett for å kode over, heller ikke hester som er nyskodd. Er høvene lange har de naturlig nok også lettere for å kode over.

Kjempegod i Sverige

 BLID OG GOD:  Gro Anita Nordby har hatt stor suksess siden hun startet egen trenervirksomhet. Topphesten Bal Harbour gjør sin andre start i hennes  regi i V65-3 på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
BLID OG GOD: Gro Anita Nordby har hatt stor suksess siden hun startet egen trenervirksomhet. Topphesten Bal Harbour gjør sin andre start i hennes regi i V65-3 på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Team Gro Anita Nordby kan få en fin kveld på Bjerke. Hazard Croft og Thunder Flight kommer ut i henholdsvis V65-2 og stallmannsløpet i V65-4. Ingen av dem bør utelates på seriøse bonger.

- Hazard Croft travet et kjempesterkt løp til seier i Sverige sist, og er klart best med pisk. Han er en flegmatisk type, men jeg synes han virker piggere og mer inspirert i trening nå enn han noen gang har vært. Byr han til skikkelig ,er han god nok til å vinne, røper treneren.

- Thunder Flight har vi hatt på stallen et par måneder og han gjør en spennende start for oss i stallmannsløpet. Han har plundret litt med helsa. Han travet ok i et hurtigarbeid i forrige uke. Fungerer han på svingene, er han ikke helt borte i seierssammenheng, sier Gro Anita Nordby.

- Skal være like god nå

Bokli Eld og Lars Anvar Kolle er en mangeårig samstemt duo som har tatt mange triumfer sammen. For fjorten dager siden greide Lars Anvar Kolle kunststykket å bli dobbelt norgesmester da han vant med Bokli Eld og Horgen Lotta i hoppeavdelingen. Onsdag satser ekvipasjen på å lede fra start til mål i V65-1.

- Bokli Eld holder veldig flott form, og jeg håper og tror han skal være like god nå. Jeg klemmer til fra start, og vi har Vinning Kos på utsiden. Det er jo litt opp til hva Tor Wollebæk bak Åsajerven gjør i starten. Men jeg tror på en god seierssjanse. Han er en bankerkandidat, og min beste sjanse for dagen, sier kusk Lars Anvar Kolle.

Han kusker også Trond Anderssen-trente Wonderboy Boko i V65-2 og Tormod Rundhaugen-hesten Våler Best i V65-6.

- Wonderboy Boko har vært veldig bra. Han møter stadig tøffere konkurranse, men jeg synes han er en av flere som kan vinne.

- Våler Best holder fin form. Jeg er litt usikker på hvor vi havner her fra førstesporet, Det kan bli tredje innvendig. Han møter gode hester, og jeg ligger litt lavt på forhånd. Men en trippelplass kan være innen rekkevidde, sier Lars Anvar Kolle.

YES - DID IT AGAIN: Bokli Eld tok en overraskende NM-tittel på Sørlandets travpark 19. juli. Kusk Lars Anvar Kolle har et stort øyeblikk i sulkyen. - I kveld er Bokli Eld en bankerkandidat i V65-1, mener kusken.