Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kirurgen lo av Kjelling: - I verste fall kan det bli rullestol resten av livet

Men Kjelling har slått tilbake mot alle odds.

COMEBACK: Kristian Kjelling er på vei tilbake til håndballbanen - mot alle odds. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
COMEBACK: Kristian Kjelling er på vei tilbake til håndballbanen - mot alle odds. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kristian Kjelling har i en årrekke vært en av Norges største håndballprofiler og har i det inneværende mesterskapet fått mye skryt som TV3s håndballekspert.

Blant annet synes Dagbladets kommentator Esten O. Sæther at Kjelling tilfører håndballen og TV-mediet en ekstra dimensjon.

- Forskjellen på Kristian Kjelling og hans forgjengerne på kommentatorplassen, er at den tidligere Spania-proffen bevisst holder seg til det han kan. At han som spiller nettopp har vært en del av dette sportslige miljøet, gir ham innsikt og detaljkunnskap bedre enn noen andre, skrev Sæther tidlligere i mesterskapet.

Med andre ord kan Kjelling ha vunnet sin fremtidige jobb etter håndballkarrieren. Den karrieren var i de fleste øyne over for kort tid siden.

- Rullestol resten av livet I april i fjor ble han avskrevet av legene, som fryktet at han kunne havne i rullestol resten av livet. En alvorlig skade, avrevet patellasene, gjorde at majoriteten trodde håndballkarrieren var over.

- Jeg måtte hente ned kneskålen min fra midt på låret. Da jeg spurte kirurgen som skulle operere meg om framtidsutsiktene og håndballspill, så lo han litt. Det virket som han ikke skjønte at jeg mente alvor, sier Kjelling til NTB.

- Han sa: «Det kan du nok glemme.» Dersom du kan leke ganske normalt med ungene dine og kanskje jogge, skal vi være kjempefornøyde. I verste fall er det rullestol resten av livet.

Kjellings comeback så ut til å bli skrinlagt da han i april i fjor sank sammen på banen i Danmark med sterke knesmerter, noe som har vært et nesten evigvarende problem for den ferske håndballeksperten.

- Ingen kunne drømme om at jeg skulle spille igjen så fort, men det har gått stadig framover. Jeg regner med å spille når serien starter igjen i februar, sier Kjelling.

SKINNE: Slik gikk Kristian Kjelling i fjor vår. Her fra Aker Brygge 18. mai. Foto: Bengt Berg / Dagbladet
SKINNE: Slik gikk Kristian Kjelling i fjor vår. Her fra Aker Brygge 18. mai. Foto: Bengt Berg / Dagbladet Vis mer

I dag kommenterer han Norges historiske bronsefinale mot Kroatia i Polen. Det var imidlertid ikke gitt at Kjelling fikk kommentere mesterskapets siste kamper.

Ble sendt hjem Opprinnelig skulle håndballprofilen hjem fra mesterskapet etter mellomspillet for å spille en treningskamp mot Haslum. Da ble det hysteri.

Bakgrunnen var at avtalen om at Kjelling skulle kommentere EM for TV3 i Polen, ble inngått i november da Drammen HK-spilleren ikke drømte om at han kunne være tilbake på håndballbanen allerede i februar.

Men problematikken fikk en løsning: Kjelling spilte treningskampen, for så å returnere til Polen i sin suksessfulle ekspertrolle. Nå gleder han seg stort til dagens bronsefinale.

- Det blir spennende. Jeg er optimist, sier Kjelling.

Bronsefinalen mot Kroatia starter kl. 15.00 og sendes på TV 3.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram