Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kirurgen mener Degenkolb er tilbake om tre måneder

Tittelforsvaret i Sanremo er utelukket.

KLASSIKERNE I FARE: Det er lite som tyder på at John Degenkolb blir å se i Milano-Sanremo eller Paris-Roubaix etter at han brakk underarmen og nesten mistet en finger under trening i Spania nylig.  (AP Photo/Michel Spingler.file)
KLASSIKERNE I FARE: Det er lite som tyder på at John Degenkolb blir å se i Milano-Sanremo eller Paris-Roubaix etter at han brakk underarmen og nesten mistet en finger under trening i Spania nylig. (AP Photo/Michel Spingler.file) Vis mer

(procycling.no): Det spanske nyhetsbyrået EFE har intervjuet kirurgen som satte John Degenkolbs finger på plass.

Etter en møteulykke med bil på Calpe lørdag, fortalte tyskeren selv at «fingeren så vidt hang fast i hånden hans».

Da sier det seg selv at å holde i styret under Flandern rundt og Paris-Roubaix ikke er den beste medisinen.

Pedro Cavadas gjennomførte det tre timer lange inngrepet. Han tror Giant-Alpecin-rytteren vil kunne konkurrere på toppnivå om rundt tre måneders tid.

- Rekonvalesensen avhenger av rehabiliteringen og legenes håndtering av skaden, men i teorien skal han kunne konkurrere igjen om tre måneder, sier Cavadas til EFE ifølge esciclismo.com.

Sanremo utelukket Dermed ryker tittelforsvaret i Milano-Sanremo den 19. mars ganske sikkert. Også Flandern rundt (3. april) og Paris-Roubaix (10. april) kommer i tidligste laget.

Selv om det er synd, er nok ikke det det aller viktigste for klassikerkjempen.

Ulykken utenfor Calpe, der seks Giant-ryttere ble sendt til sykehus, kunne gått så mye verre.

Les hele intervjuet med Mattias Reck her!

- Det er klart man skal være glad for at det ikke gikk verre, men et par av rytterne har gjennomgått kirurgiske inngrep. Man er utrolig lei seg, men samtidig også litt lettet, sier Giants svenske trener, Mattias Reck, til den svenske journalisten Malena Johanssons blogg.
 
Fortsatt på sykehus Dersom rehabiliteringen av Degenkolbs finger skulle gå raskere enn antatt, vil han naturlig nok være i en helt annen forfatning enn da han dominerte fjorårets klassikere.

Alexander Kristoff reiser til Tour of Qatar og Tour of Oman allerede i starten av februar.

Han vil også ha Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne og Paris-Nice i beina når han inntar klassikerne.

Degenkolb fikk sydd sammen kutt i låret, leppa og underarmen på sykehuset i Valencia. Han har også brudd i venstrearmen, i tillegg til pekefingeren som nesten ble slitt av.

Ingen optmiale skader for en toppsyklist.

- Dette er ikke en person som lever et vanlig liv. Hans normale hverdag er å konkurrere på høyt nivå, og dermed trenger han litt ekstra tid til å bli frisk sammenliknet med andre pasienter, påpeker Cavadas.

Foruten Degenkolb, er fremdeles amerikaneren Chad Haga innlagt på sykehus.

De fire øvrige rytterne har blitt skrevet ut av sykehuset i Denía.

Nytt inngrep venter Cavadas mener Degenkolb også blir utskrevet i løpet av kort tid. Etter planen skal ha flys hjem til Hamburg, der nok et kirugisk inngrep venter.

Giant-sjef Iwan Spekenbrink sier følgende på spørsmål om når han tror rytteren er tilbake i konkurranse:

- Jeg ønsker ikke å spekulere i om han rekker klassikerne. Hjertet sier ja, men fornuften har ikke noe klart svar, sier han til Telegraaf.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media