SMERTE OG TÅRER: AC Milans David Beckham kjente med en gang at det var noe galt da det rykket til i hælsenen i går kveld.Foto: SCANPIX/AFP/DAMIEN MEYER
SMERTE OG TÅRER: AC Milans David Beckham kjente med en gang at det var noe galt da det rykket til i hælsenen i går kveld.Foto: SCANPIX/AFP/DAMIEN MEYERVis mer

Kirurgen tror ikke Beckham rekker VM

Sakari Orava skal behandle stjernen i Finland i dag.

||| (Dagbladet): Bildene av en gråtende David Beckham på båre på vei ut av banen i går kveld tydet på dårlig nytt for den aldrende stjernens VM-drøm.

Senere kom beskjeden fra offisielt Milan-hold: Beckhams akillessene røk i gårsdagens serie a-seier over Chievo, og hans fjerde VM blir det etter all sannsynlighet ingenting av.

I Finland venter nå kirurgen Sakari Orava på at LA Galaxys utlånte stjerne skal komme for en potensielt karriereavgjørende operasjon.

- De ringte fra AC Milan for en stund siden. Han kommer med flyet til Åbo i dag.  Jeg har truffet ham (Beckham) tidligere så vidt da han spilte i Real Madrid. Jeg var der og opererte noen av guttene. Men det var flere år siden, sier Orava til Expressen.

- Vi kommer til å ta ultralyd og se på bildene. Så må akillesen trolig opereres. Det tar minst et par måneder før man kan trene litt hardere. Om kanskje tre måneder kan man løpe og sparke ballen ordentlig. Innen man er tilbake og kan spille tar det et par måneder til. Men før man har sett bilder og truffet pasienten kan man ikke si noe sikkert, sier Orava.

Men spådommen hans med tanke på VM er dyster.

- Vi er så nært innpå mesterskapet... Jeg tviler på at han er frisk da, sier kirurgen.

Satset alt på VM
David Beckhams låneopphold i Milan har hatt ett mål, å få 34-åringen i god nok form til at Fabio Capello ville ta ham med i Englands VM-tropp, og gi stjernen det fjerde mesterskapet i karrieren.

Beckham har vist gode takter i Milan-drakt, og selv om han ikke har kjempet seg til fast startplass på San Siro, har han levert gode varer de gangene han har fått sjansen, som sist da han ble byttet inn på Old Trafford mot Manchester United i Champions League.

Innsatsen har ført til noen positive signaler fra Fabio Capello, som til tross for at han har mange gode alternativer på høyrekanten har antydet at Beckham i det minste var aktuell for troppen.

Men om sjansen var liten før i går, er den trolig forsvinnende nå.

- Den er røket Fir i går gikk det galt.

34-åringen gjorde seg klar til å sparke ballen da han plutselig gikk i bakken på tampen av kampen. Han signaliserte med en gang til Milan-benken at han måtte ut, til tross for at klubben var ferdig med de tre byttene, melder nyhetsbyrået Reuters.

En reporter for Sky Italia, som var til stede på sidelinjen, kom med dystre meldinger hjem til engelske fotballfans. Beckham skal ha sagt følgende til lagledelsen på benken:

- Den er røket, den er røket.

Nå er kirurgen i Finland David Beckhams siste håp, for selv om VM-drømmen kanskje uansett er død, så kan stjernens videre karriere også stå på spill.

Lagkameratene i Milan forteller at Beckham tok det svært hardt i garderoben.

— Han har det ikke bra. Han tok til tårene i garderoben og sa ikke så mye. Dette har påvirket oss alle, sier Ignazio Abate.

David Beckham forlot stadion på krykker i går kveld.

I TÅRER: Etter hvert ble det tydeligere hvor ille det faktisk var.Foto: SCANPIX/AP/Antonio Calanni
I TÅRER: Etter hvert ble det tydeligere hvor ille det faktisk var.Foto: SCANPIX/AP/Antonio Calanni Vis mer