RASKEST: Det var ingen tvil om at Marcel Kittel var den beste på den andre etappen av Giro d'Italia. Foto: BAS CZERWINSKI (Scanpix/Epa)
RASKEST: Det var ingen tvil om at Marcel Kittel var den beste på den andre etappen av Giro d'Italia. Foto: BAS CZERWINSKI (Scanpix/Epa)Vis mer

Kittel klart raskest i giroen

Tyskeren nærmer seg sammenlagtledelsen.

(procycling.no): Som forventet endte den andre etappen av Giro d'Italia i en massespurt.

Bruddet på tre ryttere var aldri noen trussel, og Omar Frailes kapring av klatretrøya var høydepunktet for en av rytterne i etappens lange utbrudd.

Marcel Kittel var den store forhåndsfavoritten, men måtte forvente tøff kamp mot ryttere som André Greipel, Elia Viviani og Caleb Ewan.

Overlegen Kittel
Etixx-Quick Step inntok fronten med to kilometer igjen, men hadde ikke med seg sin tyske spurtstjerne. Med halvannen kilometer igjen var imidlertid Kittel akkurat der han skulle være.

Da så det meget bra ut for 27-åringen.

FDJ ga Arnaud Démare et strålende opptrekk, men med Kittel på hjul, hadde ikke Sanremo-vinneren noen sjanse.

Kittels akselerasjon var såpass rå at han raskt fikk noen meter ned til de øvrige.

Kittel ble aldri truet og tok hjem seieren på overlegent vis. Dermed er han bare sekundet bak Tom Dumoulin i sammendraget.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har vært veldig fokusert på starten her. Det er herlig å være her i Nederland. Fra nå av kan vi være lettet og se fremover, sier Kittel til Eurosport.

- Er det et mål å ta rosa i morgen?

- Jeg ga alt på tempoen og håpte på seier i dag sånn at jeg var i posisjon til i morgen. Men vi tenker først og fremst på spurten, og så kommer alt annet fra det.

Démare ble nummer to på etappen, med Sacha Modolo på plassen bak.

Spanjol i klatretrøya
Etappen lange brudd besto av Maarten Tjallingi, Omar Fraile og Giacomo Berlato. Førstnevnte fikk ta begge de to innlagte spurtene uten særlig kamp, men på etappen eneste kategoriserte stigning, ble det langt større kamp.

Fraile var raskest på toppen, og kan dermed ikle seg klatretrøyen på søndagens etappe.

Bruddet var aldri en trussel for feltet, selv om Berlato gikk solo med knappe 20 kilometer igjen. Italieneren ble hentet av hovedfeltet med omtrent én mil igjen.

Dermed endte det i spurt i Nijmegen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.