Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Kittel og Ewan krasjet med kilometersmerket

Blodig åpning i Abu Dhabi.

NED FOR TELLING: Marcel Kittel og Caleb Ewan gikk ned under en dramatisk velt like før mål under åpningen av Abu Dhabi Tour. FOTO: Artur Widak 
NED FOR TELLING: Marcel Kittel og Caleb Ewan gikk ned under en dramatisk velt like før mål under åpningen av Abu Dhabi Tour. FOTO: Artur Widak  Vis mer

(procycling.no): Etappe 1 av Abu Dhabi Tour skulle bli det store oppgjøret mellom flere av verdens beste spurtere.

Men slik skulle det ikke gå.

I en velt nøyaktig ved kilometersmerket, gikk nemlig både Marcel Kittel og Caleb Ewan ned med full kraft. Det så ut til at en av rytterne viklet seg inn i sperregjerdet og dro flere andre med seg ned i fallet.

Mens Kittel trillet over mål et par minutter bak hovedfeltet, med sår på både armer og bein - så det ut som det gikk verre med Ewan.

Orica-Scott bekreftet like etter at 22-åringen gikk ned i velten og at de ville komme tilbake med mer om skadeomfanget.

Serverte det for Cavendish

Med to spurtess ute av kampen, ble det opp til Mark Cavendish og André Greipel å kjempe om etappeseieren. Niccolo Bonifazio åpnet spurten tidlig, og tok tredjeplassen.

Cavendish utnyttet rutinert vindskyggen bak ham, og vant etappen relativt enkelt. Greipel klarte på sin side aldri å utlikne farten til Dimension Data-rytteren.

- Jeg visste det var noen som kom til å åpne tidlig, men jeg håpet bare det ikke var Greipel, uttalte han til lagkompisene etterpå.

Med norske øyne, var det ikke stort å melde hjem om. Sindre Lunke ble benyttet at Team Sunweb til å holde farten oppe fram til det gjensto noen kilometer av etappen.

Holst Enger slet

I samme tidsrom lå Sondre Holst Enger på halen av feltet, og det var relativt tydelig at han ikke kom til å kjempe om etappeseieren.

Mot slutten av dagen måtte han slippe feltet. Hortenseren avbrøt nylig Tour of Oman på grunn av sykdom.

De siste kilometerne ble preget av to velt. Først gikk Alberto Contador ned, men spanjolen kom seg kjapt tilbake i hovedfeltet igjen.

Deretter gikk det altså verre med Ewan & Co ved kilometersmerket. Vi kommer tilbake med mer info fra Abu Dhabi Tour!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media