Kittel refser Skys bruk av medisinske fritak

- Har ingen plass i idretten vår.

IT'S POPCORN TIME! Marcel Kittel og Philippe Gilbert fikk spørsmål om bruk av medisinske fritak i Team Sky under onsdagens pressetreff. Kittel var klar i sin tale om hva han tror skjer med Bradley Wiggins ettermæle. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
IT'S POPCORN TIME! Marcel Kittel og Philippe Gilbert fikk spørsmål om bruk av medisinske fritak i Team Sky under onsdagens pressetreff. Kittel var klar i sin tale om hva han tror skjer med Bradley Wiggins ettermæle. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Under onsdagens kick off med Quick Step-Floors foran den nye sesongen, samlet journalistene seg rundt vanligvis så frittalende Marcel Kittel.

De ville selvsagt høre den 28-årige tyskerens tanker om stormen rundt medisineringen av Bradley Wiggins i Team Sky.

I høst uttalte Kittel at det ikke finnes rom for tunge astmatikere i toppidretten.

- Det er derfor man introduserte Paralympics, slik at enbente idrettsutøvere kan måle krefter mot hverandre, sa Kittel til det tyske nyhetsbyrået DPA - før han i ettertid hevdet at sitatene var tatt ut av sin sammenheng.

Ikke medisinér, hvil!

Kittel gjentok også hovedbudskapet sitt ved denne anledningen.

Wiggins ble behandlet, dog etter å ha ervervet seg et medisinsk fritak i forkant, med det forbudte stoffet kortisonet triamcinolone foran tre Grand Tours mellom 2011 og 2013.

- Medisinske fritak har ingen plass i denne idretten lenger, konkluderte Kittel overfor den nederlandske allmennkringkasteren NOS.

- Etter min mening bør ingen som har en alvorlig helsetilstand benytte seg av TUEs. Dersom man trenger det for å komme tilbake etter skade eller hva det skulle være, bør man heller ta tiden til hjelp, leges skikkelig og heller komme tilbake i konkurranse på et senere tidspunkt, forklarer tyskeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer