Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kittel temmet rivalene i Dubai

Gjorde som han gjorde i fjor.

TRIVES I DUBAI: I fjor tok Marcel Kittel to etappeseirer i Dubai. Tirsdag vant han sin første etappe under 2017-utgaven av rittet. FOTO: Artur Widak
TRIVES I DUBAI: I fjor tok Marcel Kittel to etappeseirer i Dubai. Tirsdag vant han sin første etappe under 2017-utgaven av rittet. FOTO: Artur Widak Vis mer

(procycling.no): Tyske Marcel Kittel har nå seks etappeseirer på samvittigheten i Dubai Tour.

På tradisjonelt vis ender åpningsetappen i et spurtoppgjør i nærheten av det ruvende Atlantis-hotellet.

Men det var mange om beinet. Mark Cavendish var der for Dimension Data, Dylan Groenewegen fra LottoNL-Jumo, John Degenkolb i sin nye drakt fra Trek og flere av Italias beste spurtemner.

Full kontroll på bruddet

Tidlig på etappen fikk et brudd bestående av Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Nicola Beam (Bardiani), Silvan Dillier (BMC Racing), Thomas Stewart (One Pro Cycling) og Matteo Bono (UAE Abu Dhabi) lov til å gå.

Disse fem hadde hovedfeltet full kontroll på.

De siste milene fikk de lov til å holde unna med feltets velsignelse. På vei inn mot The Palm ble de hentet inn alle mann.

Under en litt kaotisk spurt lå både Dimension Data, Quick Step-Floors og UAE Abu Dhabi godt samlet. Grøndahl Jansen og hans LottoNL-Jumbo-kompiser lå ikke samlet i det hele tatt, men den nederlandske mesteren så heller ut til fokusere mot hjulet til Mark Cavendish.

Valgte feil side

Ut på oppløpet gikk Elia Viviani ut i vinden ute på høyresiden, og fikk blant annet følge av Riccardo Minali (Astana Pro Team). Kittel holdt til venstre og dro fram en ren maktdemonstrasjon av en spurt, etter et godt opptrekk fra Matteo Trentin og Fabio Sabatini.

Nærmest ham fulgte Groenewegen, Cavendish og John Degenkolb.

Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) var uheldig og veltet om lag halvannen kilometer unna mål. Det gikk bra med italieneren så lå i veldig god posisjon da uhellet var ute.

Fin debut for Aqua Blue

Trolig ser de også grunn til å feire i Lars Petter Nordhaugs mannskap i dag. Det nystartede laget debuterte under Cadel Evans Ocean Race i helga, og gjorde følgelig også sin første opptreden i Dubai Tour.

Laget fikk plassert Pearson i det innledende bruddet.

Flere Aqua Blue-ryttere var nødt til å tråkke ut av pedalen under en velt cirka én mil unna mål. De hindret likevel ikke laget i å levere Adam Blythe i en god posisjon foran spurten.

Den britiske mesteren ga laget sin første topp 10-plassering denne sesongen.

PS! Truls Engen Korsæth er den tredje nordmannen som var i aksjon i Dubai Tour i dag.

Resultater 1, etappe:
1. Marcel Kittel (Quick Step-Floors)
2. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo)
3. Mark Cavendish (Dimension Data)
4. John Degenkolb (Trek-Segafredo)
5. Sacha Modolo (UAE-Abu Dhabi)
6. Elia Vivani (Team Sky)
7. Jean-Pierre Drucker (BMC Racing)
8. Simone Consonni (UAE-Abu Dhabi)
9. Steele Von Hoff (One Pro Cycling)
10. Adam Blythe (Aqua Blue Sport)

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media