OVERLEGEN: Marcel Kittel tok igjen en komfortabel seier i Giro d'Italia. Foto: Vincent Jannink (Scanpix/Epa)
OVERLEGEN: Marcel Kittel tok igjen en komfortabel seier i Giro d'Italia. Foto: Vincent Jannink (Scanpix/Epa)Vis mer

Kittel tok over ledelsen i Giro d'Italia

Tyskeren var klart best igjen.

(procycling.no): For andre dag på rad var Marcel Kittel raskest i spurten i Giro d'Italia.

Tyskeren tok med det nok bonussekunder til å ta over den rosa ledertrøyen fra Tom Dumoulin.

Etixx-rytteren fikk nok en gang et godt opptrekk av sine lagkamerater, og takket for det med sin andre strake seier.

- Giro d?Italia er noe veldig unikt, og det er noe jeg er veldig stolt over, sier Kittel til Eurosport.

- I dag var en supertøff dag med mye vind, faktisk. Lag var nervøse og vi måtte gi full gass for å hente bruddet. Laget gjorde en veldig bra jobb for å hente dem. Matteo (Trentin) og Fabio (Sabatini) gjorde en utrolig jobb for å få meg frem, og derfra hadde jeg den perfekte posisjonen til å starte min spurt.

27-åringens akselerasjon gjorde at han umiddelbart fikk en luke til Elia Viviani, som satt på hans hjul.

Sky-rytteren hadde ikke sjanse på vinneren, men holdt de øvrige bak seg. Noen meter bak Kittel tok han andreplassen.

Landsmann Giacomo Nizzolo tok tredjeplassen på etappen.

Klatrer måtte bryte
Med drøyt 100 kilometer igjen av etappen gikk det galt for Ag2r.

Laget lå helt i front, da deres fremste rytter, Patrick Gretsch, skled i en rundkjøring. Jean-Christophe Péraud, nummer to i rekka, kom seg ikke unna og traff asfalten med ansiktet først.

Med blod rennende i ansiktet, kom ikke den 38 år gamle franskmannen seg tilbake i sykkelen. Istedenfor gikk turen inn i ambulansen, og Ag2r mistet én av sine to kapteiner i årets Giro d'Italia.

Veteran i klatretrøya
For andre dag på rad var både Maarten Tjallingii og Giacomo Berlato i brudd. Duoen fikk besøk av Johann Van Zyl og Julen Amezqueta.

Tjallingii vant den eneste bakkespurten for dagen. 38-åringen tok dermed over ledelsen i klatrekonkurransen, på hjemmebane i Nederland.

Kvartetten fikk aldri den store luken ned til feltet, men mot slutten ble det likevel litt dårlig tid for feltet. Med 17 kilometer igjen hadde bruddet en to minutters ledelse. IAM, med Vegard Stake Laengen, Etixx-Quick Step og Lampre var noen av lagene som tok ansvar for å kjøre inn bruddet.

Prøvde seg solo
Det høye tempoet gjorde at mange syklister ikke klarte å følge. Da feltet for alvor begynte å ta innpå fronten, prøvde Van Zyl lykken solo.

Litt senere gikk det en velt i hovedfeltet. For Arnaud Démares del var det særlig uheldig, da han mistet mesteparten av sitt lag. Silvan Dillier var også en av de uheldige. Velten tynnet ut hovedfeltet betraktelig.

Også sammenlagttoer Primoz Roglic deiset i bakken, og LottoNL-Jumbo-rytteren kom seg aldri tilbake. Dermed mistet han sin gode sammenlagtplassering.

Van Zyl fortsatte sin jakt på karrierens største seier, men klarte ikke å holde unna helt til mål i Arnhem. Med snaut to kilometer igjen ble Dimension Data-rytteren hentet av hovedfeltet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!