SYKDOM: Marcel Kittel har slitt med sykdom hele sesongen og må stå over Tour de France. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
SYKDOM: Marcel Kittel har slitt med sykdom hele sesongen og må stå over Tour de France. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Kittel ute av touren: - Det tøffeste i karrieren

Alexander Kristoffs tøffeste konkurrent mister Tour de France.

(procycling.no): Marcel Kittel blir ikke å se i årets Tour de France kommer det frem i en pressemelding fra laget.

Tyskeren har slitt med virusproblemer i hele år og har forståelig nok ikke vært i nærheten av sitt normale nivå.

For noen dager meldte procycling.no at Kittel ville stille opp i Tour de France, nå kommer altså kontrabeskjeden.

- Laget har ikke tatt ut meg til Tour de France. Jeg er veldig skuffet fordi jeg har gjort alt jeg kan de siste ukene for å komme tilbake i form, skriver Kittel på sin egen hjemmeside.

- Viruset gjorde meg svakere. Dessverre fortsatte jeg videre med et falskt håp og ble bare verre. Nå er jeg tilbake, men ikke på et stabilt nok nivå. Jeg er stolt over at jeg har klart å kjempe meg tilbake etter et sånt virus, fortsetter Kittel.

Nye mål
Med sesongens store høydepunkt i vasken er han usikker på hva resten av sesongen vil bringe.

- Nå må jeg leve med denne avgjørelsen. Forhåpentligvis vil jeg finne nye mål for resten av sesongen, men jeg vet egentlig ikke hvordan jeg skal gjøre opp for denne skuffelsen. Selvfølgelig vil jeg skinne igjen denne sesongen, det er bare det at Touren er så viktig, avslutter Kittel.

Tyskeren tar det svært tungt å ikke bli uttatt til året ritt. En av grunnene er at tysk TV for første gang på mange år skal vise Tour de France, noe Kittel har jobbet for å endre.

- Å ikke bli tatt ut er uten tvil det tøffeste som har skjedd i karrieren min.

Var på vei tilbake
Kittel kjørte sist løp i ZLM Toer, et ritt som normalt burde passe han bra, men Kittel var ikke med å prege resultatlisten på noen av etappene. Laget har nå bestemt seg for at han ikke er i god nok form til å takle tre uker i Frankrike.

- Etter å ha vært syk gjennom hele våren jobbet Marcel og trenerne hardt i en kort periode for å prøve å få han tilbake. I den perioden tok han store steg, men det var dessverre ikke nok tid, sier manager Iwan Spekenbrink til Cyclingnews.

- Det er selvfølgelig en stor skuffelse for Marcel og laget. Han vært veldig suksessfull de siste årene og det er ryttere med et sånt talent du vil ha i Tour de France, fortsetter Spekenbrink.

Annen spurter å bryne seg på for Kristoff
Med Kittel ute blir det en konkurrent mindre for Alexander Kristoff å forholde seg til i spurtene.

Med åtte etappeseire de to siste årene har han tatt over hegemoniet etter Mark Cavendish som den raskeste spurteren i verden. En Kittel i normal form ville nærmest vært en garantist for etappeseier.

Selv med Kittel ute, så har Giant-Alpecin en spurter av god kvalitet. Det blir nå John Degenkolb det skal kjøres for i Frankrike.

Tyskeren som blant annet overrumplet Alexander Kristoff i Milano-San Remo tidligere i år, får nå en etterlengtet mulighet til å kjøre for seg selv i det franske treukersrittet.

Giant-Alpecin stiller med følgende mannskap: John Degenkolb, Warren Barguil, Roy Curvers, Tom Dumoulin, Simon Geschke, Koen de Kort, Georg Preidler, Ramon Sinkeldam og Albert Timmer.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!