Sykling:

Kittel veltet, men fikk likevel sin revansj mot Kristoff

- Kanskje burde vi ha kjørt på mer, sier nordmannen.

TØFFE DUELLER: Dagens første deletappe var bare 112 kilometer lang. Både Marcel Kittel og Alexander Kristoff hadde satt seg som mål å vinne den. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TØFFE DUELLER: Dagens første deletappe var bare 112 kilometer lang. Både Marcel Kittel og Alexander Kristoff hadde satt seg som mål å vinne den. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): 14 kilometer før mål veltet Marcel Kittel. Quick Step sendte ned fire mann for å hente ham opp til feltet igjen.

Men det lyktes de ikke med før halvannen kilometer gjensto før massespurten.

Likevel fikk tyskeren opp dampen og henviste Alexander Kristoff til andreplass.

- Det var en rask mann bak der. Jeg tror Kittel åpnet spurten før meg. Han ønsket nok å få revansj fra i går, og jeg klarte ikke å svare ham. Når han har friske bein, har han mer kraft enn meg, resonnerte Kristoff i intervjuet med arrangøren.

- Burde kanskje kjørt hardere

Reto Hollenstein og Nils Pollitt tømte seg i front av feltet når Kittel havnet i trøbbel lengre bak, men det lyktes aldri å kjøre av Quick Step-spurteren for godt.

- Vi burde kanskje ha kjørt på enda mer, ettersom Marcel var bak. Men da kunne vi også ha gitt andre lag fordelen mot slutten, og det var viktig at vi hadde laget i front foran den siste svingen. Jeg synes jeg gjorde en bra spurt. Det var Kittel først, så kom jeg og så var det luke bakover til resten, sier Kristoff.

Tredagers i De Panne avsluttes med en tempo over 14,2 kilometer senere i dag.

Kristoff ligger bak både Matthias Brändle og Philippe Gilbert i sammendraget, og har også bedre temposyklister enn seg selv bak seg.

Gilbert fikk ikke med seg velten

Det var tilløp til forvirring i Quick Step-laget mot slutten av etappen. Sammenlagtleder Philippe Gilbert fikk nemlig ikke med seg at tyskeren gikk ned.

- Var du i en velt, eller ble du hindret av en velt? Jeg så det ikke, sa Gilbert til Kittel etterpå.

Men til slutt løste det seg altså. Kittel fikk drahjelp fra Davide Martinelli og opptrekker Fabio Sabatini - samtidig holdt Gilbert seg i feltet og trygget sammenlagtledelsen.

- Jeg var glad for at jeg i det hele tatt kom meg opp igjen til feltet eller velten, uttalte Kittel etterpå.

Han sykler kun De Panne og Scheldeprijs av de belgiske brosteinsrittene:

- Jeg synes jeg gjorde det bra på den første etappen. Det gikk ikke som jeg håpet i går, men jeg ønsket å slå tilbake i dag, sier han.

På en etappe med tøffere profil og mer sidevind i går, tapte han spurten mot nettopp Kristoff.

Slik gikk det til:

Avslutningen av De Panne inneholder etappe 3a: Fellesstart over 112 kilometer. Og senere, etappe 3b: En tempo over 14,2 kilometer.

Alexander Kristoff har vunnet rittet sammenlagt før, men med 17 sekunder opp til råsterke Mathias Brändle, og ytterligere 50 opp til Philippe Gilbert, var han ikke i posisjon denne gangen.

Fellesstarten åpnet som vanlig i høyt tempo. Markus Hoelgaard satt med i en femmannsgruppe, men de fikk ikke lov til å gå av hovedfeltet.

Skaarseth i bruddet

Deretter maktet Joker Icopal å plassere Anders Skaarseth i en nimannsgruppe. Her satt også Barbin, Deltombe, Livyns, Looij, Reinders, Ruijgh, Tsatevich og Van Breussegem.

Etter at det norske kontinentallaget mistet Kristoffer Halvorsen med sykdom tidlig i rittet, har de forsøkt å kjempe for Ole Forfang i ungdomskonkurransen. Den planen gikk i vasken i går, da 22-åringen pådro seg flere punkteringer og kom i mål nesten sju minutter bak feltet.

Pascal Ackermann ble nummer fire på etappen, og slo samtidig knockout på konkurrentene sine i kampen om den hvite trøya.

Bak i feltet var det stort sett Quick Step, Lotto-Soudal og Katusha som regjerte. Etappe 3a er kort og hektisk, og ender gjerne i en litt grisete massespurt.

Her kunne Marcel Kittel ønske seg revansje etter onsdagens spurtnederlag mot Alexander Kristoff.

Direct Energie-rytter veltet stygt

Det ble dramatisk da Ryan Andersen (Direct Energi) kjørte rett på en trafikkøy tidlig under etappen. Han ble umiddelbart påført nakkekrage og fraktet til sykehus.

Katusha tok etter hvert hovedansvar i hovedfeltet. Bruddet ble holdt på ett minutts avstand, og hadde derfor ekstremt små sjanser for å holde hele veien inn.

Med fem mil igjen ble de avlastet av Quick Step som igjen hadde både ledertrøya og Marcel Kittels sjanser til etappeseier å sjonglere mot tampen av etappen.

Da en rytter uanmeldt tråkket ut av pedalen og skar ut til høyre, endte Dennis Van Winden å kjøre rett inn i ham. Israel Academy-rytteren gikk rett ned i asfalten, men så ut til å ha det greit etter å ha blitt sjekket av rittlegen.

Skaarseth solo

Med tre mil igjen til mål, satt feltet fortsatt med et kontrollerende jerngrep over de ni i front.

Et kortvarig sidevindsparti gjorde at en gruppe ryttere falt av bakerst i feltet. Alexander Kristoff satt trygt plassert i gruppe 1, det samme gjorde flesteparten av rytterne til WorldTour-lagene.

Avstanden opp til bruddet ble redusert i denne perioden. Samarbeidet blant de ni foran begynte å skrante, og Skaarseth var synlig irritert.

Kort tid etter valgte han å støte på bruddkompisene sine, og fortsatte ferden videre på egenhånd.

Kittel ned i velt

Det så ut til at feltet skulle hente inn Skaarseth og tre ytterligere bruddkompiser på vei inn mot første passering av målområdet i De Panne.

Men så gikk det to felt i veltet, og kanskje synes også Katusha det var greit at det lå noen løse fugler der framme.

I velten gikk Kittel ned, sammen med Matteo Pelucchi, Bjørn Tore Hoem, Adrian Aas Stien og Sascha Modolo. Quick Step sendte ned tre mann for å kjøre tyskeren opp i feltet igjen.

Det gjorde at kjørestyrken i front av feltet minket, og da Skaarseth og hans lille gruppe en mulighet til å holde unna et stykke til fra feltet.

Slutt for Skaarseth

2,2 kilometer før mål var det slutt for Skaarseth. Lillehammer-gutten kjempet tappert i forkant av feltet.

Det dro seg mot spurt, og Alexander Kristoff fikk en fint opptrekk fra Marco Haller - etter at Nils Pollitt og Reto Hollenstein holdt laget langt framme på vei inn mot mål i De Panne.

Nordmannen var plassert langt framme i den siste 90 graders svingen, men på oppløpet ble han mat for Marcel Kittel.

Tyskeren veltet 14 kilometer før mål, men kom opp med halvannen kilometer igjen og tok seg av nordmannen på oppløpet.

Både Kittel og Modolo gikk altså ned i velten, men iherdig jobbing fra Quick Step og UAE Team Emirates, gjorde at begge to klamret til seg plasser på podiet etterpå.

Gilbert leder fortsatt rittet, mens Alexander Kristoff er tredjemann i sammendraget foran den avgjørende tempoetappen. Den starter 14:30 i dag!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer