Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjær anmeldt til Fifa for Ronaldo-trusler

Det portugisiske fotballforbundet er i harnisk.

TILSYNELATENDE UBEKYMRET: Simon Kjær er ikke den første motspilleren som har truet Cristiano Ronaldo i forkant av en fotballkamp. Den portugisiske landslagskapteinen så heller ikke nevneverdig bekymret ut foran møtet med Danmark da han trente i Parken i går ettermiddag.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob Strong
TILSYNELATENDE UBEKYMRET: Simon Kjær er ikke den første motspilleren som har truet Cristiano Ronaldo i forkant av en fotballkamp. Den portugisiske landslagskapteinen så heller ikke nevneverdig bekymret ut foran møtet med Danmark da han trente i Parken i går ettermiddag. Foto: SCANPIX/REUTERS/Bob Strong Vis mer

(Dagbladet.no): - Det er ikke et landslag jeg frykter. Naturligvis har vi den respekten som de fortjener, for de slo oss blant annet sist gang. Men når jeg tenker på Danmark tidligere, tenker jeg på Michael Laudrup og Peter Schmeichel. De var fantastiske internasjonale profiler som alle beundret og hadde enorm respekt for. I dag mener jeg at Danmark ikke har slike internasjonale klassespillere. De har et sterkt kollektiv og en dyktig trener, og det betyr også en hel del, sa Cristiano Ronaldo i forkant av kveldens VM-kvalifiseringsmøte med Danmark i Parken.

Selv om enkelte kanskje vil hevde at den portugisiske landslagskapteinen har noen valide argumenter, falt uttalelsen ærekjære dansker tungt for brystet.

En av dem som reagerte kraftigst var midtstoppertalentet Simon Kjær, som varslet at Cristiano Ronaldo kan forvente seg en kilevink i Parken i kveld.

- Han klaskes ned en enkelt gang uten at man får gult. Men man skal passe seg for å satse alt, for da står man plutselig med to gule kort, sa Kjær, ifølge TV2.dk.
 
En slik slengbemerkning gikk ikke upåaktet hen fra portugisk fotballforbundshold. Fotballpresident Gilberto Madail har nå anmeldt Kjær til Fifa med krav om at Palermo-stopperen blir straffet. Det bekrefter det danske fotballforbundet (DBU) på sine egne hjemmesider.

- DBU kan bekrefte at det portugisiske fotballforbundet, Federaçao Portuguesa de Futebol, har sendt inn en offisiell klage til det internasjonale fotballforbundet, Fifa, grunnet uttalelser gjengitt i danske medier fra den danske landslagsspilleren Simon Kjær. Kampens Fifa-delegat, Barry W. Bright fra England, opplyste at han vil videresende den skriftlige klagen til Fifa sammen med kamprapporten, heter det på dbu.dk.

Truet av belgisk keeper
Det er ikke første gang en spiller har havnet i trøbbel for trusler mot Cristiano Ronaldo i forkant av en landskamp.

For to år siden gikk den belgiske landslagskeeperen Stijn Stijnen i overkant offensivt ut da han angivelig sa belgierene ville kompensere for manglende ferdigheter ved å ekspedere Ronaldo ut på båre.

- Etter to minutter vil vi vanligvis ha massakrert ham så mye at han må forlate banen på båre, svarte Stijnen på spørsmål om hvordan Ronaldo skulle stoppes.

Også da tok det portugiskiske fotballforbundet affære og anmeldte Stijnen til Uefa.

EM-kvalifiseringskampen i Lisboa forløp uten stygge episoder i et oppgjør Portugal vant 4-0 - blant annet etter to scoringer av nettopp Ronaldo. Med et slikt utfall var veien kort til tilgivelse for Stijnen.

- Stijnen ba meg om unnskyldning, og det har jeg gitt ham. Det er overhodet ikke noe problem for meg lenger. Slike ting skjer i fotball, og jeg kommer ikke til å lage noe drama ut av det, sa Ronaldo den gangen. 

I TRØBBEL: Simon Kjær (t.v.) kan være i trøbbel etter at han advarte Cristiano Ronaldo mot at han kom til å bli klasket ned i løpet av kveldens kamp i Parken.Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
I TRØBBEL: Simon Kjær (t.v.) kan være i trøbbel etter at han advarte Cristiano Ronaldo mot at han kom til å bli klasket ned i løpet av kveldens kamp i Parken.Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling