SÅ SKUMMELT UT: Simon Kjær ble båret av banen med noe som minnet om en leddbåndskade i kneet. De siste rapportene i går kveld tydet imidlertid på at det kanskje var snakk om en støtskade, og i så fall øker trolig VM-sjansene for danskenes unge forsvarsklippe. Foto: Finn Frandsen, AP/Scanpix
SÅ SKUMMELT UT: Simon Kjær ble båret av banen med noe som minnet om en leddbåndskade i kneet. De siste rapportene i går kveld tydet imidlertid på at det kanskje var snakk om en støtskade, og i så fall øker trolig VM-sjansene for danskenes unge forsvarsklippe. Foto: Finn Frandsen, AP/ScanpixVis mer

Kjær forlot stadion uten krykker

Nytt håp i den danske leiren.

||| SISTE NYTT: Morten Olsen har offentliggjort navnet på de fire spillerne som vrakes fra bruttotroppen til den endelige 23-mannstroppen: Michael Krohn-Dehli (Brøndby), Morten Duncan Rasmussen (Celtic), Michael Silberbauer (Utrecht) og Kim Christensen (IFK Göteborg), melder Sporten.dk. Det betyr at Kjær foreløpig er med i troppen.

(Dagbladet): Det skandinaviske VM-håpet i sommer er dansk, og er i utgangspunktet relativt tynt.

Det ble ikke bedre da en av lagets bærebjelker - den unge, men allerede rutinerte Palermo-stopperen Simon Kjær - ble båret av banen med en kneskade i treningskampen mot Senegal i Aalborg i går kveld.

Landslagstrener Morten Olsens første reaksjon var at det liknet en vridning i leddbåndet.

Landslagslege Søren Kaalund varslet umiddelbart at 21-åringen ville gå på krykker de neste par dagene.

- Haltet kraftig Men da Kjær gikk ut av garderoben i går kveld, kom han uten krykker - og bærende på sin egen bagasje, melder danske TV2.

Spprten.dk skriver at han imidlertid haltet kraftig. Journalisten antydet at det så OK ut, og fikk bare et «jaeh...» i svar fra Kjær.

Kjær snakket ikke mer enn det med pressen i går kveld, men keeper Jesper Christiansen sier til TV2 at det forhåpentligvis er snakk om en støtskade.

- Man frykter selvfølgelig det verste i og med at det var kneet. Men det siste jeg hørte var at det forhåpentligvis bare var et slag, så det håper vi på alle sammen.

Uttak i dag Keeperen mener både Kjær og Liverpool-stopper Daniel Agger er meget viktige for laget.

- Simon er tross sin unge alder utrolig erfaren og en meget rolig spiller. Han er en man virkelig kan stole på i forsvaret, og jeg liker godt å spille sammen med ham, sier Christiansen.

Morten Olsen har inkludert Kjær i troppen han tok ut i dag. Men fristen for å levere inn lista på 23 navn til Fifa går ut først på tirsdag, så om han vil endre på noe etter at Kjær er nærmere undersøkt, har han sjansen til det. Uansett er det lov å erstatte skadde spillere i troppen også etter fristen.

Kjær forlot stadion uten krykker