MANNEN: Dansk tv forsøker å få noen ord ut av Mohammed Abdellaoue utenfor Kastrup. Moa er mannen de fleste danskene frykter, men Simon Kjær advarer mot å overvurdere spissen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MANNEN: Dansk tv forsøker å få noen ord ut av Mohammed Abdellaoue utenfor Kastrup. Moa er mannen de fleste danskene frykter, men Simon Kjær advarer mot å overvurdere spissen. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Kjær lover Moa juling i Parken

- Vi skal ha respekt for dem - men ikke en dritt mer.

KØBENHAVN (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue har blitt nevnt av de fleste danske spillerne som har blitt spurt hvilke nordmenn man skal se opp for i Parken tirsdag kveld.

Simon Kjær har møtt Moa flere ganger i tysk Bundesliga, der den norske spissen stadig får en høyere stjerne.

Men dansken er ikke skremt.

- Generelt er det ingen norske spillere vi skal være redde for. Vi skal ha respekt for dem, men ikke en dritt mer, sier Kjær, ifølge Ekstra Bladet.

- Moa er en dyktig spiller, men vi skal heller ikke gjøre ham bedre enn han er, sier dansken, som nylig gikk fra Wolfsburg til Roma.

Må i kroppen Moa selv har nok merket at oppmerksomheten rundt ham er blitt større etter et par gode landskamper, men Hannover-spissen lar seg ikke påvirke av hvilke forventninger motstanderne har til ham.

- Jeg bryr meg ikke om det. Jeg gjør det jeg kan gjøre noe med, så får de gjøre sine greier, sier han til Dagbladet.

Simon Kjær er kanskje ikke redd, men han har åpenbart god oversikt over hva Moa står for. Derfor har han også planen klar for hvordan han kan stoppe spissen.

- Han er en meget bevegelig spiller som er utrolig dyktig til å skape rom for seg selv, og når han har en meter eller to, så er han også ufattelig dyktig til å avslutte. Han er en spiller som kan ligge på lur i 80 minutter, og så trenger han bare en enkelt sjanse, så scorer han.

FYSISK: Simon Kjær har møtt Moa i Bundesliga, og anmoder lagkameratene om å komme tett oppi spissen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
FYSISK: Simon Kjær har møtt Moa i Bundesliga, og anmoder lagkameratene om å komme tett oppi spissen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer

- Det er viktig at det hele tiden er en som ligger tett på ham og følger ham, så han ikke får for mye plass. Han er ikke blant de fysisk sterkeste, så vi må inn på kroppen hans, sier dansken, som måtte stå over møtet på Ullevaal med skade.

Blitt mer tålmodig Moa, som ble godt pakket inn av islendingene før helga, forventer at det samme kan skje igjen.

- Jeg har hatt en del dueller med Simon Kjær, og han er en veldig god fotballspiller. Han er veldig pasningssterk, en klok spiller for alderen han har og den rollen han har som midtstopper. Starter jeg, og det blir duellen tirsdag, så kommer det til å bli en tøff duell. Men det er alltid moro å spille sånne kamper, sier han.

- Kjær frykter avslutningskvalitetene dine - stemmer det at du har blitt sterkere til å utnytte de få sjansene du får?

- Ja, det føler jeg. Jeg har blitt mer tålmodig. Jeg vet at det kommer en sjanse i løpet av kampen, og det gjelder å være våken og fokusert når du først får den. Noen ganger går den inn, noen ganger ikke, men det gjelder å være våken hele tida, sier Moa til Dagbladet.

- Det var som forventet mot Island. Noen kamper kan du være mye involvert og ikke score, andre kamper er du ikke så mye med og så avgjør du kampen. Du må bare være tålmodig og se an hvordan kampen utvikler seg, hvordan klimaet er, utdyper han.