TROSSER FAMILIEN: Simon Kjær har liten tro på at Liverpool har noe å fare med i åra som kommer. Foto: NTB Scanpix
TROSSER FAMILIEN: Simon Kjær har liten tro på at Liverpool har noe å fare med i åra som kommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kjær vraket Liverpool til fordel for tyrkisk klubb, fordi han «ønsker å vinne noe»

Dansk stikk.

(Dagbladet:) For ett år siden framsto Liverpool som en reell gullutfordrer i Premier League. På det tidspunktet hadde Brendan Rodgers skapt et lag som var nærmere tittelen enn på et par tiår, de scoret i klaser og Steven Gerrard, Luis Suárez, Daniel Sturridge og Raheem Sterling var en kreativ kvartett som gikk utenpå det meste vi kunne få øye på i Fotball-Europa.

Så glefset Suárez til under VM. Siden har alt gått utforbakke. Neste sesong er det kanskje bare Sturridge igjen på Anfield, og hvor sikker kan du være på at han er i stand til å spille regelmessig?

Konklusjon: Ingen bookmakere regner Liverpool blant de fire største favorittene i England før 2015/2016-sesongen. Det gjør ikke den danske landslagsstopperen Simon Kjær heller.

Onsdag signerte Kjær - som har tilbrakt de to siste åra i franske Lille - en fireårskontrakt med Fenerbahce. Overgangssummen skal være på rundt 60 millioner kroner. Men de tyrkiske serietoerne var ikke alene om å ønske seg 26-åringen, ifølge Sky Sports.

- Det er ingen hemmelighet at familien min er Liverpool-supportere, og en overgang til Liverpool ville gjort dem glade, sier Kjær til den franske avisa Le Figaro.

- Liverpool ønsket meg, men jeg vil vinne seriemesterskap, jeg vil vinne trofeer, sier han til tyrkiske Habertürk.

- Fenerbahces mål for sesongen er store, og de solgte dem bra inn overfor meg, sier Kjær.