Casper Ruud og Holger Rune

Kjære Norge, hold dere til sjakk og skiskyting

Dansk kommentator kommer med beskjed til Norge foran det dansk/norske stormøtet i tennis.

SUPERDUELL: Holger Rune og Casper Ruud etter Roland Garros-kampen i fjor. Foto: NTB
SUPERDUELL: Holger Rune og Casper Ruud etter Roland Garros-kampen i fjor. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne kommentaren er skrevet sportskommentator i den danske avisa BT.

Kjære Norge. Vårt elskede - men til tider litt irriterende lillebror i nord.

Lørdag skal dere møte en kommende verdensstjerne - så husk å nyte det. Bare la vær å gjøre motstand, så er det raskt overstått.

Det er tid for Holger Runes hevn. Hevn mot den modige mannen, som hadde behov for å mobbe en dansk tenåring i katakombene under Roland Garros for to år siden.

SPORTSKOMMENTATOR: Lasse Vøge i danske BT.
SPORTSKOMMENTATOR: Lasse Vøge i danske BT. Vis mer

Det kan bli uhyggelig i Roma.

Og nå som jeg har dere her. La oss få en ting på det rene:

Dere har fått sjakk og skiskyting. Det trodde jeg vi var enige om? Og så er vi gode i de sportsgrenene det er en ball involvert.

Italian Open vises på Eurosport og Discovery+.

Sport som hele verden faktisk er interessert i, hvor geografi ikke er avgjørende og man ikke har en massiv fordel fordi man bor i et iskaldt snøland.

Ja, greit - dere har fått låne kvinnehåndball i et par årtier, men det er slutt snart det også. Om ikke lenge vil de få juling slik Anja Andersen gjorde det mot Trine Haltvik og Kjersti Grini på 90-tallet.

Dere er et sjakk- og skiskytingsland. Slutt fred med den tanken. Kos dere med oljemillionene deres, flytt springer til E4 og la oss andre dyrke sportsgrener som faktisk betyr noe.

Det oppstod en uvanlig situasjon i kampen mellom danske Holger Rune og Dominic Thiem i Monte Carlo. Turneringen sendes på Discovery+. Vis mer

Og la være med og dukke opp med typer som det vulgære målmonsteret Erling Haaland og Martin «Eriksen light» Ødegaard. Og dere kan pakke han her Casper Ruud helt bort.

Kom igjen! En «pretty boy» uten karisma, som går med pannebånd selv om han har kort hår!?

Ja, bevares. Han har gjort det bra i et par sesonger. Men han er forbipasserende i tennishistorien. For det er uunngåelig - Holger Rune blir en av Nordens største idrettsutøvere gjennom tidene.

God kamp - og heia Magnus Carlsen, som vel snart skal møte en 85 år gammel russer i det vi i Danmark kaller en sommerhusaktivitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer