Kjæresten får streng beskjed

Jakob Ingebrigtsen (21) lar ingenting spolere sine sportslige mål. Det får også forloveden Elisabeth Asserson (22) merke.

STRENG: Jakob Ingebrigtsen fører et brutalt regime for å unngå sykdom og smitte. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Publisert

EUGENE (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen har en egen evne til å ha 100 prosent fokus på arbeidsoppgavene sine. Alt annet, som kan skape problemer, anser han som unødvendig støy.

Det får også de rundt løpestjerna merke.

I et Instagram-innlegg tidligere i år fortalte forloveden Elisabeth Asserson om en planlagt reise for å besøke mannen hun forlovet seg med i april i fjor.

I innlegget avslørte 22-åringen blant annet at hun ikke får lov til å se OL-vinneren fra Tokyo i klærne hun reiser med.

- Jakob nekter å la meg bruke klærne jeg har reist i resten av turen. De må rett av fordi det er så mye bakterier på det. Sånn er det, forklarer hun i innlegget.

STOLT: Jakob Ingebrigtsens familie fulgte det historiske løpet på storskjerm fra Sandnes Idrettspark. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Smittefare

Ingebrigtsen bekrefter at det stemmer overfor Dagbladet. Han tar ingen smittesjanser:

- Ja, jeg er jo litt ekstra oppmerksom på alt som kan være en smittefare, sier den regjerende olympiske mesteren på 1500 meter og ler litt av seg selv.

Han fortsetter:

- Det gjelder spesielt hvis det er folk rundt meg som jeg skal være med. Jeg er ikke bare opptatt av at jeg er flink med hygiene, men også de rundt meg.

- Får hun lov til å møte deg under VM?

- Ja, men jeg er skeptisk, akkurat som jeg er med alle andre jeg møter. Hun har vært i gamet så lenge at hun er flink til å ta de riktige forholdsreglene, enten det er maske eller å vaske hendene.

Klem-nei

At Ingebrigtsen tar dette på alvor var tydelig å se etter forsøksheatet natt til søndag.

Asserson har tatt turen til USA, men da de to møttes etter Ingebrigtsen hadde cruiset seg gjennom de 1500 meterne, ble det ikke tid til kos eller klem.

Asserson måtte nøye seg med en knoke-hilsen og noen gode ord før VM-håpet rykket videre.

IKKE HELT ENNÅ: Jakob Ingebrigtsen og forloveden Elisabeth Asserson da han satte ny norsk rekord på 5000 meter etter at han satte norsk rekord i 2020. Foto: Carina Johansen / NTB
IKKE HELT ENNÅ: Jakob Ingebrigtsen og forloveden Elisabeth Asserson da han satte ny norsk rekord på 5000 meter etter at han satte norsk rekord i 2020. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Ingebrigtsen forklarer:

- Jeg prøver alltid å minske risikoen for alt. Jeg er først og fremst her for å springe løp og prestere så godt jeg kan, så hvis det er noe jeg ikke vil så er det å bli smittet av covid eller noe annet.

Det hyller landslagslege Ove Talsnes overfor NRK:

- Vi er i ei boble som veldig lett kan sprekke, og vi må gjøre det vi kan for å beholde den intakt. Regelen er veldig tydelig, men ikke spesifikk. Det står ikke at man ikke skal kysse kjæresten.

Så er spørsmålet om Jakob greier å holde seg hvis VM-gullet blir sikret denne uka, med tanke på at forsøket til 5000 meter venter få dager seinere …

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer