DRØMME-VM: Heidi Weng med mamma May Bente etter gullet på stafetten. 21-åringen har hatt en strålende mesterskapsdebut i Val di Fiemme.
DRØMME-VM: Heidi Weng med mamma May Bente etter gullet på stafetten. 21-åringen har hatt en strålende mesterskapsdebut i Val di Fiemme.Vis mer

Kjæresten har selv slitt med å holde følge med Weng

- Sinnssykt spennende å se henne i VM, sier Emil Iversen.

• STUDIO: Følg femmila her.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): I går ble det en fjerdeplass på tremila for 21-åringen, noe hun måtte overbevise seg selv litt til å være helt fornøyd med.

Likevel: Heidi Weng avslutter VM uten å ha vært dårligere enn nummer seks, og tar med seg bronse og gull hjem. Ikke verst for en mesterskapsdebutant.

Hjemme i Norge har Emil Iversen fulgt kjæresten tett via tv-skjermen, og han er imponert over det hun har levert. Nå advarer 21-åringen Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og de andre.

- Det har vært sinnssykt spennende å se på henne, og hun har tatt flere steg de siste årene. Hun er bedre trent enn tidligere, hun har blitt litt mer voksen og har fått litt mer erfaring. Hun nærmer seg de tre andre, mener Iversen.

Mye å lære av Heidi
Han er selv regnet som et stort langrennstalent, og vet hva han snakker om. Tiendeplassen på Beitostølen i november fikk mange til å notere seg navnet.

På trening med Heidi Weng er det derimot Iversen som til tider sliter med å holde følge.

- Vi får jo trent en del sammen, men hun er jo så god. Tidligere i vinter byttet vi en del på å dra under intervalltrening og sånn, og hun står ikke noe tilbake for meg, jeg får mye ut av den treningen. Det er mye å ta med seg fra å se på det hun gjør, sier Iversen, som har et mål om å kanskje være med Weng som kollega i troppen ved et senere mesterskap.

- Det er ikke utenkelig, men jeg har en jobb å gjøre før det blir aktuelt, sier han.

Må skjønne hvor god hun er
Heidi Weng var til slutt halvannet minutt bak tettrioen på tremila, og var faktisk litt skuffet over at hun slapp teten på det tidspunktet hun gjorde.

Ellers har VM vært en fantastisk opplevelse.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre det så bra i mitt første VM. Det har vært bra fra start til mål, sier hun til Dagbladet.

IMPONERT: Emil Iversen. Foto: Privat
IMPONERT: Emil Iversen. Foto: Privat Vis mer

- Hva må du gjøre for å ta det siste steget opp til de tre foran deg i dag?

- Jeg tror egentlig jeg må forstå at jeg er bedre enn jeg tror. Når jeg går der bak Marit, Therese og Justyna så er det litt lett å tenke negative tanker fordi jeg vet at de andre er så gode, men jeg viste på duathlon at jeg kan holde nesten helt inn, og da beviste jeg for meg sjøl at jeg er bedre enn jeg tror, sier Heidi Weng.

Lik seg selv
Hun har sjarmert VM-publikummet og pressen med ærlige svar og ærlige reaksjoner, og har ikke latt seg påvirke av at det er mye styr rundt løperne som hun kanskje ikke er vant til.

- Jeg kjenner godt igjen Heidi av det jeg ser på tv, hun har vært ganske lik seg selv. Men hun er jo litt sjenert, sier Emil Iversen.

Weng har satt pris på å få oppleve alt det som skjer rundt et VM, hun skal lære av det også. Nå er det likevel deilig at flyet går hjem til familien og Norge.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg gleder meg til å se mine besteforeldre og foreldre og onkler og tanter og kusiner, de kommer nok og møter meg på flyplassen alle sammen. Det blir koselig å se alle igjen, sier Heidi Weng, som også får Emil på besøk ved første mulighet.

- Han kommer hjem til meg, han, det blir veldig hyggelig å se ham også, sier hun og ler.