SOLSIDAN-FAN: Gro Hammerseng er gjest hos Fredrik Skavlan i programmet som sendes på NRK 1 i morgen kveld. Foto: Monkberry
SOLSIDAN-FAN: Gro Hammerseng er gjest hos Fredrik Skavlan i programmet som sendes på NRK 1 i morgen kveld. Foto: MonkberryVis mer

- Kjæresten min har et tv-crush på deg

Gro møtte Anjas yndling hos Skavlan.


STOCKHOLM (Dagbladet): Gro Hammerseng gjester Skavlan-programmet som vises på NRK i morgen kveld.

Under kveldens innspilling møtte hun blant annet skuespiller Mia Skäringer, som er kjent som Anna i den svenske komiserien «Solsidan»«».

Hammerseng og lagvenninnen og forloveden Anja Edin er blant mange norske fans av serien.

- Jeg elsker Solsidan. Og kjæresten min har et «tv-crush» på deg, fortalte Hammerseng i studio.

Skäringer hadde tidligere i programmet spøkt med at hun kanskje skulle ta en tur til Norge om selvtilliten ble for lav, etter at programleder Fredrik Skavlan fortalte henne hvor populær serien har blitt også på vår side av grensa.

- Hold deg i Sverige! fleipet Hammerseng.

- Nesten komisk Hammerseng var invitert til talkshowet fordi hun nylig kunngjorde at hun ikke gjør comeback på landslaget. Hun fortalte også mer om bokprosjektet hun og Edin jobber med, som er ment å være en håndbok for andre lesbiske par men også andre som trenger assistert befruktning.

At det skulle falle sammen med at Edins tv-favoritt var gjest, var antakelig et rent tilfeldig sammentreff.

- Det var nesten helt komisk da jeg hørte hun skulle være her, sier Gro og ler.

EDIN-FAVORITT: Skuespiller Mia Skäringer spiller den ene hovedrollen i «Solsidan». - Det har blitt nevnt ved flere anledninger at Anja har et godt øye til henne, sier Hammerseng til Dagbladet. Foto: Monkberry
EDIN-FAVORITT: Skuespiller Mia Skäringer spiller den ene hovedrollen i «Solsidan». - Det har blitt nevnt ved flere anledninger at Anja har et godt øye til henne, sier Hammerseng til Dagbladet. Foto: Monkberry Vis mer

- Vi synes jo begge to at Solsidan er helt hysterisk morsomt, vi har kjøpt to av sesongene og sett alle tre. Det har blitt nevnt ved flere anledninger at Anja har et godt øye til henne.

- Hva sa Anja da du skulle møte henne her?

- Hun sa bare: "Du må ta et bilde med henne!" Men jeg sa at det tør jeg ikke, sier Hammerseng.

Ikke mer landslag Hammerseng og Edin fikk i fjor sønnen Mio, som nå er 13 måneder gammel. Nå har Hammerseng bestemt seg for å prioritere mammarollen kombinert med fortsatt full satsing på klubblaget Larvik. I stedet får Edin sjansen til å satse fullt på landslaget ved siden av klubblaget.

- Jeg har vært egoistisk i mange år som toppidrettsutøver, nå er det jeg som sitter hjemme og venter på at hun ringer, det er godt å kjenne på det, sier Hammerseng i Skavlan.

Hun forteller også at mange skader, som hun kjenner daglig, er noe av grunnen til at EM-finalen mellom Norge og Sverige i 2010 blir hennes siste landskamp.

- Jeg skal være så ærlig å si at det er noe av årsaken til at jeg sier stopp på landslaget, at jeg tenker på framtida. Jeg har lyst til å kunne leke med Mio, spille fotball på løkka og ta en joggetur når jeg blir 40, sier Hammerseng.