SUPER-SVENDSEN ER TILBAKE: Dagens bronsevinner Emil Hegle Svendsen sammen med kjæresten Samantha Skogrand etter premieutdelingen i Oslo sentrum  nå i kveld. Han takker kjæresten for støtten i en tung tid. Nå tror Samantha at Emil fort kan vinne flere medaljer i VM.
SUPER-SVENDSEN ER TILBAKE: Dagens bronsevinner Emil Hegle Svendsen sammen med kjæresten Samantha Skogrand etter premieutdelingen i Oslo sentrum nå i kveld. Han takker kjæresten for støtten i en tung tid. Nå tror Samantha at Emil fort kan vinne flere medaljer i VM.Vis mer

Kjæresten om Emil: - Han har vært lei seg, men jeg har hatt trua hele tida

Emil: - Jeg har ikke vært enkel å ha i hus.

UNIVERSITETSPLASSEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen reiste fra 17. plass og opp til VM-bronse på dagens jaktstart i Holmenkollen. Det var en opptur han trengte etter en meget tung vinter.

Kjæresten, TV2-profilen Samantha Skogrand, kan skrive under på at Emil har hatt det tungt, og hun gledet seg naturligvis stort på bronseguttens vegne i dag:

- Annerledes humør - Det var utrolig gøy at han lykkes i dag, for det er klart han har hatt det tøft, og han har vært lei seg. Skiskyting er en livsstil for han og noe holder på med 24 timer i døgnet, hele tiden. Da føles det enda bedre når du endelig får belønning for alt arbeidet du har lagt ned, sier Samantha Skogrand til Dagbladet.

Hun legger ikke skjul på at Emil ikke bare har vært enkel å ha i hus denne vinteren.

- Han er normalt veldig fokusert når han er hjemme, så det har egentlig ikke vært så stor forskjell, bortsett fra at humøret har vært litt annerledes. Det har jeg merket litt. Men sånn er det når resultatene uteblir i en sesong han aldri har arbeidet hardere inn mot.

- Hva tror du denne medaljen betyr for Emil?

- Jeg synes denne bronsemedaljen føles som gull. Ikke minst på grunn av utgangspunktet på jaktstarten. Han måtte jage. Men han viste at han fortsatt kan.

- Nå løsner det - Hva tror du om Emils muligheter i resten av mesterskapet, nå som han har fått en medalje?

- Jeg tror dette er en dag han kommer til å huske uansett, men denne medaljen kan også føre til at det løsner for han. Man finner gjerne tilbake til god form når man snur motgang til noe bra.

- Nå han senke skuldrene litt og nyte resten av VM. Jeg håper han tar flere medaljer. Men jeg er alltid optimist, jeg har alltid trua. Men jeg er ikke helt objektiv, da...

- Hatt mer tru enn meg Emil var raskt på tråden til kjæresten etter bronseløpet tidlligere i dag, og de møttes også etter premieutdelingen på Universitetsplassen i Oslo sentrum nå i kveld.

- Det har ikke vært enkelt å ha meg hus, men Samantha har vært en fantastisk støtte. Det har vært en tung vinter, men hun har hatt trua mer enn meg. Hennes tru har har smittet over på meg, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Han er en svært merittert mann, med 15 gullmedaljer i OL og VM. Dagens bronsemedalje setter han likevel høyt:

- Når man har tatt gull før, så tror folk kanskje at bronse ikke betyr noe, men akkurat i år betyr det veldig mye for meg. Det er en kjempelettelse, sier Emil Hegle Svendsen.