Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjæresten røper at Olsbu var kvalm før gulløpet: - Hun var veldig nervøs

Men ankerkvinnen taklet presset.

MØTTE KJÆRESTEN: Marte Olsbu gikk en glimrende sisteetappe og sikret et sensasjonelt stafettgull for Norge. Etterpå møtte hun kjæresten Sverre Røiseland i målområdet. Han forteller at hun var kvalm i morges. Foto: Bjørn Langsem
MØTTE KJÆRESTEN: Marte Olsbu gikk en glimrende sisteetappe og sikret et sensasjonelt stafettgull for Norge. Etterpå møtte hun kjæresten Sverre Røiseland i målområdet. Han forteller at hun var kvalm i morges. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske jentene vant et sensasjonelt VM-gull på skiskytterstafetten i VM i ettermiddag.

Norge var med i teten fra start til mål etter strålende etapper fra Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland og ikke minst Tiril Eckhoff.

Men det største presset lå på Marte Olsbu (25), som gikk ut på siste etappe i tet.

Sørlandsjenta ble jaktet av to av verdens beste skiskyttere, Frankrikes Marie Dorin Habert og tyske Laura Dahlmeier, men hun leverte varene og gikk inn til et historisk gull, drøyt fem sekunder foran Frankrike.

- Skummelt - Det var veldig skummelt på sisterunden da Habert jakta meg hele veien. Vi har har gjort vår beste stafett noensinne, og det er helt utrolig. Jeg var utrolig glad da jeg krysset mållinja. Det har kanskje ikke helt gått opp for meg ennå, sier en overlykkelig Olsbu.

- De andre jentene hadde gjort det så bra, så jeg var veldig nervøs før start. Det var min første sisteetappe, så jeg visste ikke hva jeg gikk til. Jeg fikk to bom i starten, men jeg klarte å beholde roen, sier hun videre.

Marte Olsbus kjæreste, Sverre Røiseland (25), røper imidlertid overfor Dagbladet at kjæresten var langt mer nervøs enn normalt før løpet.

- Hun var mer spent enn normalt i morges. Hun følte seg faktisk litt kvalm. Det er ikke ofte hun er så nervøs. Hun sa hun hadde den samme følelsen før den første verdenscupstafetten for Norge i Oberhof i fjor, men hun taklet det også, sier Røiseland, som er fra Kvinesdal, og møtte Olsbu på skigymnaset i Sirdal.

- At hun klarte det er utrolig gøy, helt ubeskrivelig. Jeg har ikke ord. Hun har vist hele den siste uka at hun kan gå fort på ski, og at hun normalt sett er god i duellskyting. Men det er spesielt med VM og hjemmebane, og at hun klarer å få ned de to på siste stående med to ekstraskudd... Det er sterkt, sier kjæresten, som fulgte dramaet fra «Gratishaugen».

- Ekstra press Olsbu selv forklarer kvalmen i morges slik:

- Jeg var veldig nervøs, mye mer enn før mixed-stafetten. Det var fordi jeg gikk ankeretappen, og fordi jeg ikke visste hva jeg gikk til. Jeg frykta nesten at jeg skulle gå ut i stor ledelse. Eller, jeg håpet det selvfølgelig også, men det ga ekstra press. Heldigvis klarte jeg å fokusere på at de andre hadde gjort en kjempejobb og at dette var gøy uansett, sier hun til Dagbladet.

Kjæresten har bodd på rom med Olsbu på utøverhotellet hele VM. Han forteller at han er veldig stolt av stegene hun har tatt denne sesongen.

- Hun har tatt små steg hele tida og kanskje litt større steg i år. Det er først nå hun virkelig går fort. Det er kult, sier Røiseland, som selv har vært en del av Olsbus treningsapparat denne sesongen.

- Men jeg skal ikke ha noe av æren, sier han om jenta han har vært sammen med i åtte og et halvt år.

Takker publikum Marte Olsbu takker selv publikum for at hun klarte å holde unna for formsterke Dorin-Habert på den siste runden.

- Det var utrolig deilig å få hjelp av alle i løypa. De var helt gale, og det hjalp meg veldig mye på sisterunden. Jeg kjente på en måte at jeg nesten bare kunne ødelegge, men heldigvis holdt jeg unna, sier hun.

- Har du brukt en mental trener inn mot dette løpet?

- Nei, det har jeg ikke.

- Det holder meg deg selv?

- Ja, he-he.

Imponerte Eckhoff En annen som er imponert over Olsbu er Tiril Eckhoff, som leverte en perfekt tredjeetappe.

- Marte er en kjempepositiv jente fra Froland. Jeg er veldig glad i henne. Det hun gjør på sisteetappen unner jeg henne for alt det er verdt. Det fortjener hun, sier Eckhoff.

- Hun viste mentalt styrke. Hun så maks stiv ut, men hun klarte det og jeg gir henne all respekt, legger hun til.

GULLKLEMMEN: Her får Marte Olsbu gillklemmen av kjæresten Sverre Røiseland. Foto: Bjørn Langsem
GULLKLEMMEN: Her får Marte Olsbu gillklemmen av kjæresten Sverre Røiseland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media