Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball-EM for kvinner 2017:

Kjærestene Pernille og Magdalena kan møtes i EM-kvarten

Men Norge er første hinder på veien.

SPESIELT MØTE: Pernille Harder (til venstre) møter Norge i kveld - og risikerer å møte kjæresten Magdalena Eriksson i en eventuell kvartfinale mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
SPESIELT MØTE: Pernille Harder (til venstre) møter Norge i kveld - og risikerer å møte kjæresten Magdalena Eriksson i en eventuell kvartfinale mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Danmark, kl. 20.45

DEVENTER (Dagbladet): Norge har kniven på strupen før kveldens EM-kamp mot Danmark. Norsk tremålsseier og Nederland-seier mot Belgia i samme gruppe gir norsk kvartfinale.

En av nøkkelpunktene er å stoppe Danmarks offensive stjerne, Pernille Harder.

- Harder har en teknikk i verdensklasse. Hun er en fantastisk fotballspiller, sier Norges landslagssjef Martin Sjögren til Dagbladet.

Harder er en av danskenes beste spillere og blir trolig igjen sentral i kveld. Det er også Caroline Graham Hansen klar over. De to spilte sammen i Linköping, der Sjögren har vært trener.

- Hun er en veldig god fotballspiller som kan gjøre ting på egenhånd. Vi må få henne ut av kampen. Danmark er et godt kollektiv, men mye er gjort om vi får henne sur. Det kan være nøkkelen for oss, sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet og norsk presse for kampen.

Spesielt møte

Dersom Norge skulle mislykkes i kveld, kan det oppstå en spesielt møte i en kvartfinale mellom Danmark (toer i gruppe A) og Sverige (evt. vinner gruppe B).

Et møte mellom de nordiske lagene, vil også være et møte mellom kjærestene Pernille Harder (Danmark) og Magdalena Eriksson (Sverige) .

- Selvfølgelig vil det være spesielt. Det er jo faktisk gode sjanser for at det skjer, sier Pernille Harder til dansk TV2.

SVERIGE-SPILLER: Magdalena Eriksson (midten). Foto: Tobias Röstlund / TT
SVERIGE-SPILLER: Magdalena Eriksson (midten). Foto: Tobias Röstlund / TT Vis mer

Hun forteller videre:

- Når vi er på banen tenker vi ikke over det. Det ville vært bedre å møtes i en semifinale, for da hadde enten Magda eller jeg spilt finalen, sier Harder.

- Vanlig kamp

Magdalena Eriksson og Sverige møter Italia til siste kamp i gruppe B i morgen kveld.

- Blir det Danmark i kvartfinalen, vil det føles veldig annerledes. Når dommeren blåser i gang kampen vil alt fokus være på det sportslige. Da vil det være en helt vanlig kamp, sier Eriksson til Expressen.

Ikke nok med at de to spillerne kan bli motstandere, men forsvarsspiller Eriksson kan risikere å få angrepsspiller Harder som sin nærmeste oppgave å stoppe i kampen.

- Dette blir en kamp som er ekstra viktig å vinne, sier Harder.

PS: Norge - Danmark spilles mandag kl. 20.45. Status i gruppa A akkurat nå er Nederland (6p), Danmark (3p), Belgia (3p) og Norge (0p). Norsk tremålsseier mot Danmark og Nederland-seier mot Belgia sender de norske jentene til kvartfinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!