Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærester og barn skal gi gutta VM-opptur

«Risikerer» 29 netter på hotell og 15 kamper på 27 dager.

FÅR BESØK: Kristian Kjelling prøver å spille inn til Bjarte Myrhol i sjumålstapet mot Sverige. Gutta fikk ikke trøst av samboerne på hotellet i går kveld, men rett før VM-avreise får de besøk.
FÅR BESØK: Kristian Kjelling prøver å spille inn til Bjarte Myrhol i sjumålstapet mot Sverige. Gutta fikk ikke trøst av samboerne på hotellet i går kveld, men rett før VM-avreise får de besøk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Gårsdagens fryktelige sjumålstap mot Sverige var den første av fem landskamper for håndballgutta. Denne uka.

Programmet fram til Norges VM-start neste fredag er tettpakket, en liten håndballmaraton med tid til lite annet enn ball, svette og videoanalyse.

Og de norske gutta trenger tida og gjennomkjøringene, for det er mye å rette på etter svenskesmellen.

En måned på hotell Et tøft og tett kampprogram blir selvfølgelig enda hardere med suksess i VM. Dersom Norge klarer å gjøre drømmen om en semifinale til virkelighet blir det ti VM-kamper på 17 dager.

Eller 15 på 27 - om du tar med oppkjøringskampene.

Spillerne møtte til VM-samling i Drammen på søndag og et optimalt VM vil dermed ende med 29 hotellovernattinger på rad.

- Ikke si det nå, da. Men, hvis det skulle gå så bra, skal jeg nok takle en måned på hotell, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

- Hyggelig avbrekk Landslagsledelsen lagt inn familiebesøk neste uke, når spillerne flytter inn på Grand Hotel i Oslo.

- Tidligere har vi hatt to-tre fridager før avreise til mesterskapet, men det ble det ikke plass til i år siden mesterskapet er blitt lenger. Derfor kan spillerne få besøk av kjærester, ektefeller og barn de dagene, sier hovedleder Espen Karlsen til Dagbladet.

Kristian Kjelling forteller at han får besøk av samboer Madeleine og barna Vida og Noah.

- Det blir veldig hyggelig med et avbrekk før VM. Tidligere har vi reist hjem rett før mesterskapet, men det rekker vi ikke denne gangen, sier Kjelling.

Bjarte Myrhols samboer Charlotte sjekker også inn på hotellet i neste uke.

- Vi er vant til mange reisedøgn, men det blir godt med besøk. Selv om det ikke blir noen tur hjem før VM, synes jeg opplegget i år er veldig bra. Det er lite reising og mye tid til trening, sier Myrhol til Dagbladet.

Savnet Tore Torell Råkjøret må begrenses noe - derfor kommer landslagssjef Robert Hedin til å fordele spilletida maks i oppkjøringen. Også i VM kommer han til å hvile spillere, når det blir nødvendig.

Det er allerede bestemt at veterankeeper Steinar Ege står over kampene mot Japan og Brasil i gruppespillet - og trolig også en av kampene i mellomspillet.

- Det er bra med såpass mange kamper tett på mesterskapet, for da får vi kjørt gjennom hele troppen. Ingen kommer til å bli sittende på benken hele tida og alle vil luftet og får sjansen til å vise seg fram, sier landslagssjef Robert Hedin til Dagbladet.

I 30-37-tapet for Sverige var det få som viste seg fram.

- Dette var forferdelig. Vi måtte hatt Tore Torell i mål for å vunnet denne kampen, sier Steinar Ege til Dagbladet.

PS! Frank Løke får neppe med seg oppkjøringskampene på grunn av en fotskade, men han bør bli klar til VM - selv om han muligens mister en eller to av de første kampene. Verre er det for Kjetil Strand. Han har ødelagt et leddbånd i tommelen, og Robert Hedin tror ikke han rekker VM.

image: Kjærester og barn skal gi gutta VM-opptur

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!