Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærester snytt for dansk VM-drama

- Det er super-ergerlig.

MANGE HJEMME: 145 fans fikk ikke se Danmark spille VM i Russland på nært hold. Flyet kom seg aldri til VM - og flere av spillernes koner må se kampen på tv. Foto: NTB Scanpix
MANGE HJEMME: 145 fans fikk ikke se Danmark spille VM i Russland på nært hold. Flyet kom seg aldri til VM - og flere av spillernes koner må se kampen på tv. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er fotballfeber i Danmark og laget spilte seg fram til åttedelsfinale mot Kroatia i VM. Kampen er et høydepunkt for fotballgale dansker.

Noen fikk derimot en kjedelig oppladning til kampen. Et fly som skulle frakte skuelystne danske supportere til Russland ble nemlig innstilt tidligere i dag.

Kampen endte for øvrig med dansk nederlag. Det sto 1-1 ved full tid. Kroatia vant på straffesparkkonkurranse.

Stemning

145 personer ble rammet - deriblant flere av spillernes koner, kjærester og barn. Også Danmarks kulturminister Mette Bock skulle vært på plass i VM.

- Det er selvfølgelig super-ergerlig, sier Theresa Kofoed Jørgensen, som er Nicolai Jørgensens kone, til B.T.

Flere av fotballkonene har lagt ut bilder i sosiale medier der de viser sin skuffelse.

- Vi får bare gjøre det best ut av det og føle stemningen som er i Danmark, sier Jørgensen, og røper at flere av kvinnene skal samles.

- Jeg har invitert pikene hjem til meg for kalde drinker, sier hun.

- FANTASTISK FOTBALL: Bendik Hareide mener det kun var marginer som gjorde at Åge Hareide ikke lyktes med det norske landslaget. - Vi spilte en fenomenal fotball folk kanskje har glemt litt. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Kritisk

Blant dem som også er rammet er Maria Duus (kjæreste med Yussuf Poulsen) og Katrine Friis (kjærester med Andreas Christensen). Friis har lagt ut et bilde i sosiale medier som viser at flere av kjærestene er samlet for å se fotballspillerne på TV.

Jakob Höjer, kommunikasjonssjef i Det danske fotballforbundet, måtte også se kampen hjemme på grunn av flytrøbbel. Han er kritisk.

- Vi fikk for sein beskjed om at flyet fortsatt var i Moskva. Flyselskapet hadde ikke papirene i orden. Det er uakseptabelt, sier Höjer.

Kulturminister Mette Bock forteller:

- Nei! Heller ikke denne kampen kommer jeg til. Fly avlyst. På vei til Jylland, får satse på at Danmark går videre, skriver Bock.

SKUFFET:Maria Duus (kjæreste med Yussuf Poulsen). Skjermdump Instagram
SKUFFET:Maria Duus (kjæreste med Yussuf Poulsen). Skjermdump Instagram Vis mer
SKUFFET: Theresa Kofoed Jørgensen. Nicolai Jørgensens kone Skjermdump Instagram
SKUFFET: Theresa Kofoed Jørgensen. Nicolai Jørgensens kone Skjermdump Instagram Vis mer
FEST LIKEVEL?: Katrine Friis (kjæreste med Andreas Christensen) har lagt ut dette bildet i dag. Skjermdump Instagram
FEST LIKEVEL?: Katrine Friis (kjæreste med Andreas Christensen) har lagt ut dette bildet i dag. Skjermdump Instagram Vis mer