AVKOBLING: Tiril Eckhoff tok en "fridag" fra VM mandag. Blant annet fikk hun koblet av sammen med kjæresten Ånund Lid Byggland. I dag er det full fart igjen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVKOBLING: Tiril Eckhoff tok en "fridag" fra VM mandag. Blant annet fikk hun koblet av sammen med kjæresten Ånund Lid Byggland. I dag er det full fart igjen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Kjærestetid gull verdt for Tiril

En tur på byen, noen TV-serier og god tid med kjæresten Ånund Lid Byggland har ladet Tiril Eckhoffs (25) VM-batterier igjen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): En tur på byen, noen TV-serier og god tid med kjæresten Ånund Lid Byggland har ladet Tiril Eckhoffs (25) VM-batterier igjen.

Tiril Eckhoff innrømmer at hun ikke var helt seg selv på søndagens jaktstart i Holmenkollen som endte med en 17. plass. Hun hadde ikke klart å nullstille etter gulløpet dagen før.

- Jeg har våknet om morgenen og lurt på om det er kødd. At jeg har drømt at jeg ble verdensmester. Det har vært mange tanker rundt det jeg klarte med å gå et perfekt løp, sier Tiril.

Hun forteller også om masse oppmerksomhet, mange meldinger på sosiale medier og på telefonen.

Mange av dem kaller hun «gull-meldinger», men det var også meldinger der som var «for grove til å gjengis».

Nå derimot, foran dagens 15-kilometer, har hun lagt bort lørdagens gulløp. Tiril påstår at hun er tilbake til «hverdagen».

- Det handler om å få renset opp litt i hjernen. Jeg føler jeg har klart det, sa Eckhoff på pressekonferansen i Holmenkollen i går.

- Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å restarte VM.

Minst mulig ski
Tiril Eckhoff fikk fri fra pressekonferansen mandag. Hun trengte tid på å lade opp, mente lederne hennes. Den tida brukte hun på alt annet enn skiskyting.

- Det ble noen TV-serier, jeg var en tur ute i byen, og jeg hadde tid sammen med kjæresten min. Det var bra, sier Tiril.

- Når jeg skal koble av liker jeg helst å gjøre alt mulig rart som ikke har noe med skiskyting å gjøre, sier hun.

- Men jeg har trent litt og da.

Skytekonkurranse Dagens normaldistanse er på mange måter en skytekonkurranse. 20 skudd skal ned. Klarer du det, og i tillegg går omtrent like fort som Tirl Eckhoff på ski, er du i gullkampen.

- Ja, det er en skytekonkurranse. I tillegg er det ei fin løype som passer meg ypperlig. Jeg er klar til å gi gass jeg. Og jeg kjenner at jeg ikke er så fryktelig nervøs nå. Skuldrene er lavere. 

- Jeg har en offensiv holdning både til 15-kilometeren og ikke minst de to neste løpene. Stafetten gleder jeg meg skikkelig til, jeg vet at vi kan klare medalje der på en god dag, sier Tiril som er trygg på at fartspotensialet i sporet fortsatt er til stede. Det meste handler om skytinga.

- Det handler om å være hundre prosent på. Gjøre det jeg har bestemt meg for på standplass, trekke av på svart.

- Jeg vet det er mulig å gjøre det bra om jeg skyter like bra som jeg har gjort i det siste.

- Vel, unntatt på søndag da.