Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærgaard fyller opp VM-kvota

Roy Hegreberg blir niende norske rytter.

VM-KLAR: Roy Hegreberg (t.v.) blir Norges niende rytter på VM-fellestarten. Han slår dermed følge med allerede uttatte Edvald Boasson Hagen (midten). Her er de to sammen med Roy Hegrebergs bror Morten Hegreberg på seierspallen i Ringerike Grand Prix for to år siden.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
VM-KLAR: Roy Hegreberg (t.v.) blir Norges niende rytter på VM-fellestarten. Han slår dermed følge med allerede uttatte Edvald Boasson Hagen (midten). Her er de to sammen med Roy Hegrebergs bror Morten Hegreberg på seierspallen i Ringerike Grand Prix for to år siden. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer

||| Stavanger-syklisten Roy Hegreberg (28) blir den niende norske rytteren i proffenes sykkel-VM neste søndag.

Sparebanken Vest-rytteren slutter seg til Edvald Boasson Hagen (Columbia), Thor Hushovd (Cervélo), Kurt Asle Arvesen (Saxo Bank), Gabriel Rasch (Cervélo), Frederik Wilmann (Joker Bianchi), Lars Petter Nordhaug (Joker Bianchi), Stian Remme (Joker Bianchi) og Håvard Nybø (Sparebanken Vest) i sveitsiske Mendrisio.

- Å sykle proffenes VM-ritt er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er i veldig god form og har ikke syklet ett eneste dårlig ritt i høst. Vi har sterke ryttere i laget, og jeg er klar til å gjøre det som skal til for Edvald, Thor og Kurt underveis. Og kanskje kan jeg vise meg fram selv også, sier Roy Hegreberg til NTB.

I første rekke sto valget om den siste plassen mellom Hegreberg og Svein Erik Vold (Joker Bianchi). Sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund var ikke i tvil om sitt valg.

- Slik jeg ser det er Roy Hegreberg i sitt livs form. Han har vært outstanding i hele høst, sier Kjærgaard til NTB.

Hvem av Norges tre stjerneryttere som blir «kaptein» i det norske VM-laget, blir avgjort først underveis i rittet.

- Dette er en sak skapt av mediene. For oss er det problemfritt å stille til start med våre tre beste ryttere i felles kapteinsrolle. Det er snarere en fordel enn et problem å ha tre sterke kort å spille på. Senest i fjor vant «hjelperytter» Alessandro Ballan VM-tittelen for Italia da «kaptein» Paolo Bettini ble voktet i hovedfeltet.

Proffenes VM-fellesstart går neste søndag. Allerede torsdag stiller Edvald Boasson Hagen som eneste nordmann i proffenes VM-tempo.

(NTB)

FULL KVOTE: Norge fikk tildelt en historisk stor VM-kvote på bakgrunn av Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovds resultater denne sesongen. Nå har sportssjef Steffen Kjærgaard fått fylt opp den ni mann store kvota.Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FULL KVOTE: Norge fikk tildelt en historisk stor VM-kvote på bakgrunn av Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovds resultater denne sesongen. Nå har sportssjef Steffen Kjærgaard fått fylt opp den ni mann store kvota.Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling