I SAMTALE ONSDAG: Steffen Kjærgaard var i møte med Antidoping Norge onsdag, i forbindelse med dopingavsløringene som ble kjent tidligere i høst.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I SAMTALE ONSDAG: Steffen Kjærgaard var i møte med Antidoping Norge onsdag, i forbindelse med dopingavsløringene som ble kjent tidligere i høst. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Kjærgaard i nytt møte med Antidoping Norge

- Det har vært krevende.

Tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard gjennomførte onsdag sin andre samtale med Antidoping Norge (ADN).

Kjærgaard har innrømmet bruk av ulovlige preparater under deler av sin sykkelkarriere.

- Sammen med ADN har jeg forsøkt å rekonstruere fortiden som aktiv syklist fra begynnelsen av 1990-tallet og fram til 2003, skriver Kjærgaard i en pressemelding. I den beklager han ytterligere til de som har tatt skade av hans dopingbruk

- Det har vært krevende, men gode samtaler, og jeg verdsetter måten og forutsetningene for hvordan samtalene har vært ført, fortsetter han.

Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge ønsker ikke å kommentere hvilke forutsetninger som har vært lagt til grunn for samtalene.

- Vi har hatt to gode og konstruktive samtaler, sier Solheim til NTB.

Antidopingsjefen legger til at Verdens antidopingbyrå (WADA) og USAs antidopingbyrå (USADA) har deltatt i samtalene.

- Saken har et internasjonalt tilsnitt, og vi har et nært samarbeid med USADA og WADA. De har vært med på deler av samtalene, opplyser Solheim.

Beklager igjen En tydelig preget Steffen Kjærgaard innrømmet dopingbruken 23. oktober.

Den permitterte sportssjefen i Norges Cykleforbund skriver at han da ikke fikk tydelig nok fram sin beklagelse for feilene han har begått.

- Jeg beklager på det sterkeste overfor min nærmeste familie og mine venner, overfor norsk idrett, norsk sykkelsport og internasjonal sykkelsport. Jeg beklager jukset, løgnene og den skaden jeg har påført idretten jeg selv har vært del av i nesten hele mitt liv. Jeg vil for alltid bære nag for mine feilvalg og den skaden disse har påført andre.

- Det oppleves som en lettelse for meg å bli kvitt ubehaget det har vært å bære løgnen om min fortid som en juksemaker i idretten, skriver Kjærgaard.

39-åring sier han forstår Norges Cykleforbunds og Olympiatoppens reaksjon etter dopinginnrømmelsene:

- De har med rette fordømt mine 10-15 år gamle feilvalg og samtidig vært tydelige på nulltoleranse til doping i idretten.

Tøft Videre forteller han om en tøff tid i etterkant av innrømmelsene, men også om støtte fra familie, venner og tidligere kolleger.

- Mange av mine tidligere kolleger har vist seg fra sin beste side i en tøff tid for meg personlig. Det står det respekt av, og jeg er svært ydmyk til måten de har behandlet meg som medmenneske.

- Det har, uten tvil, vært den tøffeste perioden i mitt liv, skriver Kjærgaard og legger til at han ber om respekt for at han fortsatt har behov for ro en stund framover.

(NTB)