Kjærgaard imponerte igjen

Steffen Kjærgaard slo til med en sterk 13. plass under prologen i Sveits Rundt tirsdag. Hans US Postal-lagkamerat Lance Armstrong vant.

«Big Lance» fra Texas har som mål å vinne Tour de France for tredje gang på rad, og åpningen i Sveits Rundt viste at amerikaneren har noe på gang.

Steffen Kjærgaard avsluttet Luxembourg Rundt med å bli nummer sju søndag. Tirsdagens 13. plass var en ny, sterk søknad i kampen til å få lov til sykle for Armstrong i Touren.

- En kjempeopptur for meg. Jeg er som regel sterk i beina på denne typen tempoetapper, og jeg fikk til en pangåpning. Jeg gjør kanskje mitt livs temporitt, men likevel blir jeg bare nummer fem av US Postal-syklistene. Det viser hvilke sterke temporyttere som finnes i laget vårt sier Kjærgaard til NTB.- Det er to måter å tolke dette på. Enten sier du at Lance er voldsomt overlegen, eller så sier du at det er jevnt og tett bak ham, mener Kjærgaard.Sveits Rundt avsluttes torsdag neste uke. - Om jeg klarer å forsvare ledertrøya i 10 dager? Det er et hardt race, og jeg ønsker å gjøre det bra. Vi får se, konkluderer Armstrong.(NTB)