Kjærgaard klar for US Postal Service

Steffen Kjærgaard har skrevet under for det amerikanske elitelaget US Postal Service, som er ranket blant verdens desidert beste lag.

Vestfoldingens største drøm som syklist er å kjøre Tour de France. Neste år kan drømmen bli virkelighet, ifølge avisen Varden.

I toårskontrakten har Kjærgaard, som ble norsk mester i temposykling for fjerde gang tirsdag, lagt inn at han får sykle Tour de France neste år - hvis han viser seg god nok.

- Det har vært en drøm. I år ville jeg nok sannsynligvis vært god nok for en plass blant de ni beste i laget, sa Kjærgaard til Varden i går.

Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen mener dette er et voldsomt løft for norsk sykkelsport.

- For Steffen handler det om en modningsprosess han har vært gjennom i Danmark. Først forsøkte han seg i nederlandske TVM, hvor han fikk en real nedtur. I danske Chicky World har han funnet seg selv igjen, og da er han klar for å ta skrittet helt til topps. Jeg har stor tro på at han vil lykkes i US Postal Service, sa Pedersen.

26 år gamle Kjærgaard var også i fjor i kontakt med det amerikanske laget, men interessen fra begge parter dalte utover høsten. Hittil i sesongen har Kjærgaard vunnet flere store ritt.

US Postal Service er ranket som nummer 15 i verden, og laget deltar med ni ryttere i årets Tour de France.