Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærgaard løy om bloddoping og samarbeidet med dopinglege

Innrømmer å ha forsøkt blodtransfusjon.

INNRØMMET IKKE ALT: Den tidligere syklisten Steffen Kjærgaard fortalte ikke den fulle sannheten da han i oktober 2012 sto fram og fortalte at han hadde dopet seg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INNRØMMET IKKE ALT: Den tidligere syklisten Steffen Kjærgaard fortalte ikke den fulle sannheten da han i oktober 2012 sto fram og fortalte at han hadde dopet seg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere syklisten Steffen Kjærgaard fortalte ikke den fulle sannheten da han i oktober 2012 sto fram og fortalte at han hadde dopet seg.

Han innrømmet da å ha dopet seg systematisk på EPO og kortison i seks år.

- I snart 15 år har jeg holdt på en løgn. Det som har kommet frem de siste to ukene i USADA-rapporten har gjort at jeg har vært nødt til å dra fram min mørke løgn, sa Kjærgaard på pressekonferansen for snart to år siden.

På pressekonferansen i 2012 svarte Kjærgaard nei da han ble spurt om han hadde forsøkt blodoverføringer mens han var aktiv.

Bare én gang Nå forteller den tidligere sjefen i Norges Cykleforbund at det ikke er sant.  I et intervju gitt til Antidoping Norge i forbindelse med holdningskampanjen «Ærlig talt», forteller Kjærgaard at han forsøkte blodtransfusjon én gang.

- Da prøvde jeg en mer klassisk bloddopingvariant én gang, men fikk ingen «boost», følte meg ikke sprekere. Derfor ble det med den ene gangen, sier Kjærgaard i et intervju publisert på renidrett.no.

I fjor fortalte Steffen Kjærgaard om hvordan han begynte med doping.

I tillegg til inrømmelsen om å ha forsøkt blodoverføring, skal Kjærgaard også ha hatt et samarbeid med den velkjente dopinglegen dr. Ferrari - legen til Lance Armstrong.

Dette skal Kjærgaard ha innrømmet overfor Antidoping Norge.

- Det foreligger en innrømmelse om at han har hatt en kontakt med dr. Ferrari, men at det ikke var et langvarig forhold, forteller kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor Byfuglien, til NRK.

«Jeg trenger Vitamin C eller E» En kamerat av Steffen Kjærgaard forteller til Aftenposten at samarbeidet med den beryktede dopinglegen skal ha vart et par måneder.

- Steffens samarbeid med Ferrari varte over et par måneder og to samtaler; en oppstarts- og en avslutningssamtale. Steffen brukte aldri Ferrari til konsultasjoner som angikk doping, kun trening. Som Hamilton beskriver i boken, var det en kombinasjon Ferrari var ekspert på. Det var heller ingen god kjemi mellom dem, og de var uenige om veien videre. Ferrari ville at Steffen skulle trene i og flytte til varmere strøk om vinteren, men Steffen ville trene hjemme i Norge og blant annet gå på ski, sier kameraten Per-Espen Løchen til Aftenposten.

I intervjuet med Antidoping Norge sier Steffen Kjærgaard at han ikke visste hva lagkamerat i US Postal, Lance Armstrong, holdt på med - men at han skjønte det.

- Jeg visste ingenting i detalj, det ble aldri snakket høyt om. Man legger bare sammen to og to, og snapper opp korte samtaler, som bestillinger av restitu-sjonscocktails. «Jeg trenger ikke saltoppløsning, jeg trenger Vitamin C eller E». Det var kallenavnet på EPO, sier Kjærgaard i intervjuet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling