Kjærgaard løy om bloddoping og samarbeidet med dopinglege

Innrømmer å ha forsøkt blodtransfusjon.

INNRØMMET IKKE ALT: Den tidligere syklisten Steffen Kjærgaard fortalte ikke den fulle sannheten da han i oktober 2012 sto fram og fortalte at han hadde dopet seg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INNRØMMET IKKE ALT: Den tidligere syklisten Steffen Kjærgaard fortalte ikke den fulle sannheten da han i oktober 2012 sto fram og fortalte at han hadde dopet seg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere syklisten Steffen Kjærgaard fortalte ikke den fulle sannheten da han i oktober 2012 sto fram og fortalte at han hadde dopet seg.

Han innrømmet da å ha dopet seg systematisk på EPO og kortison i seks år.

- I snart 15 år har jeg holdt på en løgn. Det som har kommet frem de siste to ukene i USADA-rapporten har gjort at jeg har vært nødt til å dra fram min mørke løgn, sa Kjærgaard på pressekonferansen for snart to år siden.

På pressekonferansen i 2012 svarte Kjærgaard nei da han ble spurt om han hadde forsøkt blodoverføringer mens han var aktiv.

Bare én gang Nå forteller den tidligere sjefen i Norges Cykleforbund at det ikke er sant.  I et intervju gitt til Antidoping Norge i forbindelse med holdningskampanjen «Ærlig talt», forteller Kjærgaard at han forsøkte blodtransfusjon én gang.

- Da prøvde jeg en mer klassisk bloddopingvariant én gang, men fikk ingen «boost», følte meg ikke sprekere. Derfor ble det med den ene gangen, sier Kjærgaard i et intervju publisert på renidrett.no.

I fjor fortalte Steffen Kjærgaard om hvordan han begynte med doping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer