Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kjærgaard permittert etter dopavsløringen

Fra stillingen som sportssjef.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, er permittert fra jobben etter at han i dag innrømmet dopingbruk.

- Kjærgaard er permittert fra i dag, men har vært ansatt i flere år, og dette er vår pressekonferanse. Vi vil bidra til at det som har skjedd kommer opp i lyset, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Kjærgaard var en del av skandaleomsuste US Postal fra 2000 til 2003, og fortalte i dag at han startet med doping på slutten av 90-tallet.

Den tidligere sykkelproffen har vært sportssjef i seks år, og skulle i utgangspunktet gå av etter sesongen.

PERMITTERT: Tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard innrømmer omfattende bruk av doping i sin sykkelkarriere. Nå er han permittert fra jobben som sportssjef i Norges Cykleforbund.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
PERMITTERT: Tidligere proffsyklist Steffen Kjærgaard innrømmer omfattende bruk av doping i sin sykkelkarriere. Nå er han permittert fra jobben som sportssjef i Norges Cykleforbund. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Det er en utrolig mørk og tung dag for norsk sykkelsport. Men kanskje også en lettelsens tid for Steffen. Jeg må si at vi er utrolig skuffa, det er et stort tillitsbrudd og vi føler oss svikta av det som har skjedd, sier Tiedemann Hansen.

Kjærgaard fortalte at han var nødt til å dope seg for å henge med i sykkelfeltet.

- 1996 og 1997 var helt rene, uten bruk av ulovlige medikamenter som da kom et stykke inn i 98-sesongen, og jeg innså at om jeg skulle være med på racet videre, måtte jeg gå til anskaffelse av EPO, sier Kjærgaard, som sier han gjorde det på eget initiativ.